Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 19 de Enero de 2020

Otras localidades

Puigdemont: “La recepta de Rajoy ha fracassat”

Puigdemont urgeix a una rectificació, una reparació i una restitució

“La recepta de Rajoy ha fracassat”

Carles Puigdemont, en una intervenció realitzada des de Brussel·les, ha volgut agrair als que han fet possible aquest resultat començant pels que estan a la presó i continuant pel govern legítim que, en situació difícil però amb molta companyia, ha mantingut la legitimació i la continuïtat històrica.

La república catalana ha guanyat a la monarquia del 155!, que ho entenguin bé, que en prenguin nota”. Per Puigdemont l’Estat espanyol ha estat derrotat: “han perdut i han rebut una bufetada de la ciutadania catalana. Han perdut el plebiscit del 155”, i ha remarcat que avui els tres partits que han guanyat les eleccions catalanes no són capdavanters a Espanya.

Urgeix una rectificació, una reparació i una restitució. Cal una reparació per als molts ferits de l’1 d’octubre. Cal una restitució del govern legítim i dels polítics que són a la presó. I cal la restitució del govern legítim”.

Puigdemont ha assenyalat que l’independentisme suma un diputat més i que els nous resultats els donen una llibertat de moviments que abans no tenien, i defensa que la recepta Rajoy no funciona, ha fracassat: “Com a president legítim, Europa ha de prendre nota, la recepta de Rajoy no funciona. Cap recepta que vulgui prescindir dels catalans funcionarà”.

Les condicions d’aquestes eleccions no ens permet celebrar-ho amb cava. Se’ns ha criminalitzat constantment. Eren unes eleccions preparades perquè les guanyés l’unionisme. Ho teníem tot en contra: la violència, la por, l’amenaça i així i tot ens hem en sortit i ens hem emocionat per la resposta del poble de Catalunya”.

Majoria a favor del referèndum

Carles Puigdemont ha recordat que 57 diputats estan en contra del referèndum davant de 78 que estan a favor, majoria absoluta de vots, més del 50%. Ha estat un moment d’acostament als comuns: “L’independentisme és una força de molt arrelament al territori i transversal perquè hem guanyat en més de 700 municipis”.

Tenim receptes que funcionen, que compten amb l’opinió de la gent. No acatem el 155, des de demà mateix ha de quedar en suspens, s’han d’alliberar els presos , hem de retornar i ha de començar la recepta de la política. Comenci a fer política senyor Rajoy, senyors de l’Ibex 35. Som aquí per mirar pel progrés del poble de Catalunya. Els catalans ens hem guanyat el dret a ser escoltats”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?