Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 14 de Octubre de 2019

Otras localidades

La Ventana La Ventana 'La ventana de los libros' con Zahara

Un nou element turístic mostra com es veuria la Catedral de Tortosa acabada

És un nou punt de senyalització que s'ha ubicat al passeig de l'Ebre i mostra com serien les dos torres barroques que es van projectar per acabar la façana del temple tortosí i que no es van arribar a materialitzar

El nou punt de senyalització turística juga amb la perspectiva per mostrar com seria la façana acabada. /

L’Ajuntament de Tortosa ha instal·lat un nou punt de senyalització turística que ajuda a imaginar com seria la Catedral de Tortosa si s’hagués materialitzat el projecte barroc que havia planificat aixecar dos grans torres a la part superior de la façana principal del temple tortosí.

S’ha ubicat al passeig de l’Ebre, al barri de Ferreries, aprofitant la vista de la Catedral que s’ha obert des del riu després de l’enderroc de les cases del carrer Croera.

AMPLIAR PERNOCTACIONS

S.C.

L’Ajuntament de Tortosa iniciarà l’any vinent els tràmits per obtenir la certificació de Destinació Turística Esportiva especialitzada en ciclisme.

Aquest és un dels principals projectes de l’àrea de Turisme del consistori tortosí de cara a l’any vinent, que també contempla mantenir i reforçar activitats com la recreació històrica dels Miquelets al març o el festival de cinema turístic Terres Catalunya, que es celebrarà entre finals d’abril i principis de maig.

Ho ha confirmat el regidor de Turisme de la capital del Baix Ebre, Josep Monclús. Monclús ha explicat que l’objectiu és millorar l’atractiu turístic de la ciutat i les pernoctacions a la ciutat.

Fins el passat mes de novembre, les pernoctacions en els establiments hotelers de la capital del Baix Ebre havien crescut un 23 per cent en respecte a tot l’any passat.

Segons les dades de l’àrea de Turisme, enguany ja s’han registrat als allotjaments de la ciutat més de 106.000 pernoctacions, contra les 86.000 de tot l’any 2016.

La senyalització consta d’un marc obert a sobre del qual s’hi ha ubicat una recreació en acer inoxidable de les dos torres i el pinacle central que es preveia en el projecte que es conserva a l’Arxiu de la Catedral.

Quan el visitant es col·loca davant el marc, pot veure la façana amb les torres recreades a sobre. Aquesta senyalització va acompanyada d’un breu text en català, castellà, anglès i francès que explica el projecte, que finalment no va arribar-se a materialitzar. El text l’ha escrit l’historiador Hilari Muñoz.

De cara a l’any vinent, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa preveu ubicar més elements de senyalització turística d’aquest tipus.

També s’ubicaran al passeig de l’Ebre i, coincidint amb la commemoració dels 80 anys de la Batalla de l’Ebre, serviran per mostrar els estralls de la batalla a la ciutat i, especialment, als tres ponts que durant la guerra creuaven el riu a la ciutat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?