Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 16 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Es reactiva la proposta perquè el "Pasdoble Tortosa" del mestre Monclús sigui himne oficial de la ciutat

L'alcalde de Tortosa ho confirma durant l'acte d'entrega del Premi Mestre de Mestres al músic i professor Enric Cortés, que va fer la proposta inicial l'any 2012

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, entrega al músic i professor Enric Cortés el Premi "Mestre de Mestres". /

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha reprès el compromís de convertir el “Pasdoble Tortosa” del mestre Joan Monclús en l’himne oficial de la ciutat.

Malgrat que popularment aquesta peça musical té la consideració d’himne oficiós de la capital del Baix Ebre i acostuma a ser interpretat en alguns dels actes institucionals de les festes de la ciutat, el cert és que no té reconeixement oficial.

Mestre de mestres

Cadena SER

Enric Cortés rebia el Premi Mestre de Mestres en un acte solemne al salí de plens de l’Ajuntament de Tortosa com a reconeixement a la seua llarga trajectòria com a professor.

El director de la Banda Municipal de Tortosa, Juanjo Grau, va ser l’encarregat de glosar la figura de Cortés, de qui en va destacar que amb l’homenatge a Cortés s’estava fent també un homenatge a la figura dels professors de música.

L’acte va començar amb la interpretació d’una peça musical per part de l’Orfeó Tortosí, emblemàtica formació musical de Tortosa, que Cortés va dirigir durant tres dècades.

Amb el Premi Mestre de Mestres, l’Ajuntament de Tortosa reconeix la trajectòria i el mèrit de persones que hagin desenvolupat una tasca exemplar en el món pedagògic. Anteriorment a Enric Cortés havien rebut el guardó Manel Ollé i Josep Panisello, aquest darrer, a títol pòstum.

Ara l’alcalde Ferran Bel ha confirmat que aquest mes de gener s’acceleraran els tràmits per donar-li aquesta categoria. Bel feia l’anunci durant l’acte de lliurament del Premi Mestre de Mestres al músic i compositor Enric Cortés.

La proposta d’oficialitzar el paper del "Pasdoble Tortosa" com a himne de la ciutat va sorgir precisament de Cortés, qui va llençar la proposta el setembre de l’any 2012, durant la inauguració de l’exposició “Música en imatges” a la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

Aleshores l’alcalde Ferran Bel va acceptar la proposta i va afirmar que faria la proposta a tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Tortosa perquè l’acord es prengués al ple municipal amb el màxim de consens possible.

A hores d’ara, però, la proposta encara no s’ha pogut materialitzar perquè, segons explicava l’alcalde, primer calia localitzar la partitura original del pasdoble creat pel mestre Monclús.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?