Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 28 de Febrero de 2020

Otras localidades

Dures crítiques de l'oposició per l'increment de despesa de l'AREB

Tots els grups parlamentaris recriminen al Govern la manca de previsió en la despesa pública

El ministre de Finances, Jordi Cinca, defensant el pressupost del 2018 del Govern al debat a la totalitat que s'ha celebrat avui al Consell General. / ()

Els grups parlamentaris s'han mostrat molt crítics amb l'executiu en les seves previsions sobre les despeses de l'AREB.

Ahir el BOPA publicava un decret per avançar prop de tres milions d'euros a l'Agència de Resolucions d'entitats bancàries per sufragar despeses jurídiques de les demandes cursades de clients de BPA. Una xifra que fonts jurídiques van confirmar a la SER que es trobaven fora de mercat.

El president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, s'ha mostrat molt crític amb aquesta qüestió, dubtant de les previsions que realitza l'executiu sobre les despeses previstes.

En el mateix sentit, s'ha manifestat el conseller del grup mixt Carles Naudi qui ha criticat al debat del pressupost del 2018 que l'executiu faci previsions a la baixa que després es transformen en increment del dèficit. Segons els seus càlculs, les despeses de l'AREB sumades a l'augment de l'IPC, les transferències no pagades al comuns i d'altres, podrien fer augmentar fins els 50 milions el dèficit previst per enguany.

El ministre de finances, Jordi Cinca, ha sortit al pas de les crítiques defensant l'avenç de fons, tot assegurant que no contribuirà a incrementar el dèficit del 2018 i que en tot cas al Govern li hauria agradat no haver-ho de fer. "Fins i tot ens hagués agradat no haver de crear l'AREB fins el 2018 quan estava previst per l'Acord Monetari" ha afegit Cinca en referència a la greu crisi de BPA del 2015 que ha motivat les demandes judicials.

Cinca ha insistit que l'avenç de fons està relacionat amb les 109 demandes judicials que l'AREB ha d'assumir per la resolució de BPA procedents d'exaccionistes, exempleats i exclients.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?