Miércoles, 21 de Octubre de 2020

Otras localidades

La rehabilitació del pont de l'Estat de Tortosa ha costat 1,4 milions

Suposa gairebé un 43 per cent més del milió d’euros inicials amb que va ser adjudicat el projecte

IMatge d'arxiu del pont, encara en obres.

IMatge d'arxiu del pont, encara en obres. / Cedida

Les obres de rehabilitació del pont de l’Estat de Tortosa, que van finalitzar definitivament el novembre passat amb l’obertura de les escales d’accés des del barri de Ferreries, han acabat tenint un cost total de 1.433.000 euros.

Això suposa gairebé un 43 per cent més del milió d’euros inicials amb que va ser adjudicat el projecte. Un projecte que va patir diversos contratemps que van retardar notablement la seua finalització i que van mantenir l’obra paralitzada un temps.

La certificació de liquidació de l’obra es va aprovar en la darrera Junta de Govern Local de l’any 2017. Una certificació de la liquidació que ascendeix a gairebé 100.000 euros i que es sumen als prop de 320.000 euros d’import de les tres modificacions que ha patit el projecte.

En total, un encariment de prop del 43 per cent. El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha estat el primer a valorar aquestes dades. Lamenta el sobrecost, que considera massa elevat.

“L’obra s’havia de fer en el sentit que el pont necessitava una neteja i una reparació. Però fer-ho amb tanta grandària i recursos no calia, perquè hi ha moltes altres necessitats a la ciutat. Entenem que ha hagut una mala gestió i una forma de governar erràtica”, diu.

Jordan també ha recordat que les obres van acabar durant 18 mesos, molt més del que s’havia previst inicialment. Sobre el cost de la rehabilitació, també cal recordar que la Diputació de Tarragona va aportar 900.000 euros del milió d’euros inicial que havia de costar l’obra.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?