Sociedad
TRIBUNALS

Les defenses demanen l'explusió del Govern en la causa BPA

Dilluns comença el macrojudici per blanqueig amb les qüestions prèvies a la sala habilitada a Prada Casadet

Aspecte exterior de la sala d'actes de Prada Casadet abans del judici de dilluns / Ràdio SER Andorra

Andorra la Vella

El proper dilluns a les 10 del matí comença el judici pel cas Banca Privada d'Andorra, que començarà amb el debat de les qüestions prèvies, és a dir, les deficiències o irregularitats que els advocats consideren que s'han comès durant la instrucció.

Entre aquestes qüestions prèvies, una de les que pot tenir més recorregut és la demanda d'expulsar el Govern com acusació particular en la causa. Fonts jurídiques han explicat a la SER que consideren que l'Estat està envaint les competències del Ministeri Fiscal, que és qui s'encarrega de vetllar per l'interès públic. Això, argumenten, té conseqüències greus, perquè es vulneren alguns articles de la Constitució, com els que fan referència a la igualtat d'armes de les parts o a la divisió de poders. També s'estaria atemptant contra l'article 1.2 de la llei del Ministeri Fiscal.

Segons fonts jurídiques consultades, el debat de les qüestions prèvies podria finalitzar el mateix matí de dilluns, tot i que si alguna qüestió prèvia prospera, el judici es podria arribar fins i tot a suspendre.

SER Andorra farà un ampli seguiment d'aquest macrojudici amb connexions en directe als diferents butlletins horaris, ampliacions als informatius (Hora14 i El Balcó), al web Cadenaser.ad i a través de les xarxes socials.

A més, dilluns, a les 13 hores, entrevistem a Hora Andorra el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, per analitzar els preparatius de la causa judicial més important en la història recent del país i en general la salut del sistema a casa nostra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00