Últimas noticias Hemeroteca

Dos dies per a què Catalunya trasl•ladi a Aragó la Immaculada de Sixena

La jutge demana a fiscalia que investigui si Jusèp Boya va incórrer en injúries o calumnies pel fet d'aixecar les mans enlaire, mentre els manifestants corejaven "manos arriba, esto es un atraco", el 11D

La jutgessa d'Osca dóna 2 dies a Catalunya per lliurar a Sixena el quadre de la Immaculada que queda pendent del lot de 44 peces exigides. Requeriment que ha enviat al Ministre Méndez de Vigo, com a responsable del departament de cultura català mentre continuï en vigència la intervenció de la Generalitat.

Aragó volia que la hi traslladessin i el Museu de Lleida que fossin ells qui la vinguessin a buscar, i així, des del 15 de desembre, quan la pintura del s.XVIII es va recuperar de les dependències del Bisbat lleidatà. Ara la jutge resolt la polèmica i dona dos dies a Méndez de Vigo per a què ordeni el trasllat. Jorge Español, advocat de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena, creu que a la pràctica seran més dies, per què primer s’ha de fer arribar la notificació al ministre.

JORGE ESPAÑOL: 'lo que no puede hacer es levantar las manos abiertas, cuando fuera habia gente coreando "manos arriba, esto es un atraco"' / RÀDIO LLEIDA

A petició d’aquest advocat, la jutge també ha demanat a Fiscalia que investigui si el director del Patrimoni de la Generalitat, Jusèp Boya va incórrer en alguna responsabilitat com ara injúries o calumnies, pel fet d'aixecar les mans enlaire, mentre els manifestants corejaven "manos arriba, esto es un atraco", el passat 11 de desembre en l'entrega de les peces de Sixena a l'Aragó.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?