Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 26 de Febrero de 2020

Otras localidades

El Constitucional admet a tràmit el recurs contra les lleis comunals

El president d'SdP afirma que si el TC finalment tomba les lleis, la majoria de DA "haurà de reflexionar"

()

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat de les lleis de competències i transferències dels comuns presentada per sis consellers de l'oposició: tres del PS, dos liberals i un d'SdP.

El TC té ara dos mesos per emetre sentència, un fet que coincidirà amb el 25è aniversari de l'aprovació de la Carta Magna si s'esgota el termini màxim previst.

Els recurrents consideren que totes dues lleis vulneren la Constitució. De la llei de competències, es demana la nul·litat dels articles que fan referència a la cessió obligatòria dels terrenys al Govern per fer projectes d'interès nacional. Aquest és un dels aspectes que ja assenyalava l'informe Aparicio a demanda del comú de Sant Julià.

Pel que fa a la Llei de transferències, es fa recurs contra els criteris de repartició dels diners ja que, segons la demanda, depenent com es defineixin, podrien esdevenir arbitraris i per tant inconstitucionals.

Per al president d'SdP i excap de Govern, Jaume Bartumeu, si el Constitucional tomba les lleis de competències i transferències comunals, la majoria demòcrata "haurà de reflexionar". En declaracions a Andorra Televisió, l'excap de Govern no s'ha pronunciat sobre si aquest fet podria provocar un avançament electoral.

El TC ha comunicat aquesta mateixa setmana a les parts l'admissió a tràmit del recurs.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?