Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 21 de Febrero de 2020

Otras localidades

El comú de Canillo haurà d'indemnitzar amb 58.000 euros l'ex cap d'urbanisme

La Batllia condemna la corporació per acomiadament improcedent

()

El comú de Canillo haurà d'indemnitzar amb més de 58.000 euros l'ex Cap del Departament d'Urbanisme, Lorenzo Gabella, per acomiadament improcedent.

La Batllia ha sentenciat que l'acomiadament de Gabella no es podia formular pel procediment no causal previst al Codi de relacions laborals i que per tant havia de ser per causes objectives.

Segons la sentència, a la què ha tingut accés la SER, el comú va utilitzar una fòrmula inadequada per acomiadar Gabella ja que des del 2008 era al comú com a agent de l'administració amb caràcter indefinit després de superar un concurs públic. Sense motius fonamentats, com ara un expedient disciplinari, no podia ser acomiadat ja que el seu règim estava protegit tant per les ordinacions comunals com per la pròpia jurisprudencia en casos similars.

Gabella va ser acomiadat pel procediment no causal el juny del l'any passat. L'ex cap d'urbanisme va demandar la corporació canillenca. Demanava una indemnització per acomiadament improcedent i la readmissió. El comú, en canvi, al·legava que els agents de l'administració es regeixen pel Codi de relacions laborals i no per la llei de Funció Pública. Però segons la Batllia, la pròpia ordinació canillenca preveu l'estabilitat laboral dels agents de l'administració i per tant no preveu els acomiadaments no causals.

Fonts properes a l'ex cap d'urbanisme canillenc han assegurat a la SER que l'afectat està satisfet amb la sentència, tot i no contemplar la readmissió, i no la recorrerà.

Aquesta emissora s'ha posat en contacte amb els cònsols de Canillo per valorar si recorreran o no la sentència sense obtenir per ara resposta.

El comú té quinze dies per presentar recurs.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?