Sociedad
SUCCESSOS

Nou accident al Trobotronc

Una turista espanyola de 54 anys ha resultat ferida greu en sortir projectada de l'atracció de Naturlandia presumiblement per no dur cordat el cinturó de seguretat, segons l'estació.

Continua ingressada a l'UCI de l'hospital pendent d'evolució amb un traumatisme toràcic i diverses fractures

Dos visitants baixant pel Tobotronc. / Arxiu Naturlandia

Sant Julià de Lòria

Una turista espanyola de 54 anys d'edat ha resultat ferida de gravetat aquest diumenge al migdia en sortir projectada del Tobotronc, a Naturlandia, presumiblement per no dur cordat el cinturó de seguretat, segons ha comunicat el propi ecoparc lauredià en un comunicat.

Segons l'estació, la dona, que viatjava al mateix trineu amb una familiar menor d'edat, ha caigut en un revolt i ha topat contra una de les tanques de seguretat. La menor en canvi ha resultat il·lesa ja que sí duia el cinturó correctament cordat.

La turista, per raons que es desconeixen, no duïa lligat el cinturó de seguretat en el moment de l'accident, motiu pel qual la Policia ha iniciat una investigació.

Naturlandia, de la seva banda, ha assegurat que "s’han seguit tots els protocols de seguretat en la col·locació dels cinturons però, per causes desconegudes, la passatgera el portava descordat en el moment de l’incident".

El sinistre ha obligat a aturar el funcionament de la instal·lació durant pràcticament dues hores. Però l'atracció ha tornat a estar operativa posteriorment i per ara no s'ha previst el seu tancament.

L'avís l'ha donat un ususari del Tobotronc quan passaven sis minuts de les 2 de la tarda del diumenge sobre una dona que havia sortit projectada a la vagoneta del davant.

Segons ha explicat el cap de Guàrdia dels Bombers, al lloc de l'accident, de difícil accés, s'hi ha desplaçat l'equip de guàrdia de rescat de muntanya, el GRM, acompanyat del SUM i han hagut d'evacuar la víctima en helicòpter. Ha estat atesa in situ  pel propi equip mèdic desplaçat de diversos politraumatismes i ha estat traslladada d'urgència fins l'hospital de Meritxell on ha quedat ingressada. El rescat ha durat aproximadament 30 minuts.

Segons el darrer parte mèdic, l'estat de la turista es greu, es troba ingressada a l'UCI pendent d'evolució amb un traumatisme toràcic i diverses fractures.

Aquest no és el primer accident que es produdeix a la instal·lació estrella de Naturlandia però sí el més important.

Anteriorment una nena de 10 anys va patir una lesió al peu, i una dona, lessions cervicals, per xocar amb la vagoneta del davant. A banda hi ha hagut d'altres afectats per cops.

Aquest és el primer cop que un visitant en surt projectat.

La instal·lació ha estat objecte de diverses polèmiques i fins i tot del seu tancament provisional per part del Govern fa dos anys en detectar diverses deficiències.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00