Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 27 de Enero de 2020

Otras localidades

Les curses de dones, al Febre Running

L'espai de l'Hora Andorra dedicat al running femení recomana aquesta setmana algunes de les millors propostes del calendari

Esteu a favor o en contra de l'organització de curses exclusivament femenines?

El cert és que, salvant les polèmiques, les curses de dones tenen elements molt positius: permeten conscienciar el col·lectiu de la importància de practicar esport (les dones, i sobretot les dones grans, no fan esport regularment), provar el nivell en un entorn similar i marcar-se objectius assequibles a les que s'inicien al running.

Sovint les curses de dones tenen també un vessant solidari i de conscienciació social molt important al voltant de malalties com el càncer de mama, visibilitzant les afectades i donant un impuls a la investigació mèdica i els seus resultats.

Sigui com sigui les curses de dones tenen molt èxit i any rere any baten rècords de participants posant de relleu l'impuls del running entre les fèmines.

La principal cursa de dones és LA CARRERA DE LA MUJER. Es tracta de l’esdeveniment esportiu de dones més gran d’Europa. Es conforma d’un circuit de 8 curses que se celebren en diferents ciutats de Catalunya i Espanya. Arrenca a València el 15 d’abril i clou a Barcelona, al novembre.

Aquesta cursa té per finalitat conscienciar i solidaritzar-se en la lluita contra el càncer i aplegar milers de participants cada any.

Porta ja catorze edicions i cada any bat tots els rècords d’inscrites.

La distància no és homologada, i oscil·la entre els 5,5km i els 7,8km, segons la ciutat. Sempre en circuits urbans i totalment plans i accessibles perquè la seva finalitat no és competitiva, sinó de promoció de l’esport entre les dones així com d’adoptar hàbits de vida saludable.

Només poden participar dones a partir dels 12 anys.

El circuit arrenca a València el diumenge 15 d’abril a les 9 del matí i continua per Madrid (el 6 de maig), Vitòria i Gijón (juny), La Corunya (setembre), Sevilla i Saragossa (octubre) i acaba l’11 de novembre a Barcelona.

En total 8 curses per tota la geografia espanyola.

Per a la de València, ja estan obertes les inscripcions. I es pot aprofitar per turisme.

Més informació: carreradelamujer.com

Més aviadet arriba la Cursa de la Dona de Granollers. En concret el 25 de febrer. Aquesta cursa és de 5km, és exclusiva de dones i la finalitat és solidària.

Les inscripcions ja són obertes i l’any passat va aplegar prop de 1.200 participants.

A Andorra, al juny, tenim la Cursa de la Dona que també és solidària, ja que la recaptació es destina al Grup Alba de lluita contra el càncer de mama, i també és exclusiva de dones tot i que els homes que ho vulguin també poden córrer tot i que sense xip.

Aquesta cursa també té un traçat de 5km i prèviament es realitzen activitats paral·leles com conferències, entrenaments conjunts, sessions de fitness, etc, per anar escalfant motors.

La cursa és oberta a totes les dones de totes les edats i hi ha premis per a la més jove i per a la més gran.

Normalment es presenta al mes d’abril coincidint amb l’obertura d’inscripcions.

Una altra de les curses de dones més populars és la Cursa de la Dona de Girona que enguany arribarà a la 5 edició. Té lloc al setembre i any rere any bat rècords de participació. La singularitat d’aquesta cursa és que no hi ha crono, i per tant no té caràcter competitiu, està dedicada exclusivament al gènere femení, i l’objectiu és que totes les participants gaudeixin d’una prova popular i divertida tot fent un recorregut per la ciutat. La distància és de 5 km, adequada a tots els nivells. A cada quilòmetre del recorregut hi ha animació per motivar les participants, moltes de les quals assisteixen disfressades. En aquesta cursa es pot córrer o es pot caminar. Les corredores se situen al davant, i les caminadores al darrere.

Al voltant de la cursa hi ha molt ambient. Per exemple, prèviament es realitzen 9 entrenaments per a totes les participants que vulguin i preparar-se així, amb especialistes, per acabar-la i acabar-la bé.

Bat cada any tots els rècords de participants. Al 2017 es van superar les 5.500 participants.

Una altra cursa molt popular és la Cursa de les Dones de Terrassa. També té lloc al setembre i coincideix amb la Mitja Marató d’aquesta ciutat.

En aquest cas, tot i ser cursa de dones, és oberta també als homes que s’hi vulguin sumar tot i que sense dorsal. Tampoc no té caràcter competitiu tot i que es reconeix a les tres primeres classificades.

El recorregut és de 5km i també molt accessible i pla. Es pot fer corrent o caminant.

Al setembre també se celebren les curses de dones de Roses, Figueres i Reus.

Ara, per tant, és el moment indicat per iniciar la preparació per arribar a qualsevol d’aquestes curses en plena forma. Son una bona manera d’iniciar-se al running i plantejar-se objectius.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?