Últimas noticias Hemeroteca

SEO Bird Life alerta sobre l'estat dels Aiguamolls de l'Empordà

Un estudi de l'entitat conservacionista SEO Bird Life conclou que els Aiguamolls de l'Empordà estan en un estat de conservació molt pobre i que tenen una important falta d'aigua. Tan delicada és la situació, segons SEO Bird Life, que el conveni de Ramsar, un tractat internacional que promou la conservació de zones humides, és a punt d'obrir-li un expedient a Espanya per no fer-hi res per posar-hi remei.

L'informe d'aquesta entitat revisa l'estat de les 74 zones humides d'Espanya que, per les seves característiques, són clau pels ocells i formen part del conveni de Ramsar, un segell de qualitat que s'ha de mantenir amb accions que ajudin a la conservació d’aquests espais.

La majoria d'aquests espais, segons SEO Bird Life, estan amenaçats per problemes comuns com la falta d'aigua o la contaminació de l'aigua, entre d'altres.

Això ha motivat que ja li hagin obert 8 expedients a l'estat Espanyol -que és qui subscriu el compromís de vetllar pel seu manteniment- pel mal estat de llocs com les Tablas de Daimiel, l'Albufera de València o el Delta de l'Ebre i que n'hi pugui obrir en breu tres més, un dels quals, pels Aiguamolls de l'Empordà.

Cristina Sànchez, responsable de SEO Bird Life a Catalunya, explica els motius.

Cristina Sánchez, SEO Birdlife / Als Aiguamolls falta aigua i pastures

Segons l'informe, l'estat dels Aiguamolls és molt pobre en una escala que va de bo a molt pobre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?