Sociedad

Un mes sense llum

Una família de Fogars de la Selva ha denunciat que Endesa els ha deixat sense llum des de fa gairebé un mes. És un família amb sis menors d'edat i una persona que té una malaltia respiratòria que l'obliga a portar una màquina d'oxigen.

Endesa diu que els han tallat el subministrament per una irregularitat en el comptador que amagava un frau elèctric. L'afectat, i els seus advocats, ho neguen.

Girona

La versió d'Endesa es contradiu amb la de l'afectat i també amb les diverses cartes que la companyia ha enviat a la família durant el darrer mes. "En cap cas se li comunica que l'han deixat sense llum per un frau" apunten els advocats de l'afectat.

El 4 de gener, la companyia va deixar a les fosques (sense llum ni calefacció) aquesta família d'ètnia gitana que fa tretze anys que viuen en aquesta masia aïllada a Fogars de la Selva. "Sense avís previ" operaris de la companyia van tallar el cablejat elèctric i després van retirar els pals de la llum explica l'afectat que s'ha vist obligat a contractar un grup electrogen per tenir electricitat els 28 dies que fa que està sense llum. No s'explica perquè ha passat, diu que sempre ha pagat la factura i sospita que és per discriminació racial:

Afectat

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000153614/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ha presentat denunciat als Mossos d'Esquadra i també ha portat el cas a l'Ajuntament de Fogars i a l'Oficina del Consumidor de la Generalitat, sense èxit de moment. La setmana que ve ho denunciarà per la via civil. Tan ell com els seus advocats denuncien "indefensió" i manca d'informació per part d'Endesa, així com, descoordinació entre la comercialitzadora i la distribuïdora.

Fonts d'Endesa consultades per Ràdio Girona justifiquen el tall de llum perquè el client "amagava un frau elèctric" i la infraestructura "no compleix la normativa". Diuen que han comunicat al client que li han tallat el subministrament per aquest motiu i "sap" que si el vol restablir ha de presentar un informe d'un instal·lador elèctric que certifiqui que la instal·lació és adequada.

El client i els seus advocats insisteixen que la companyia no els ha comunicat el frau que defensa i reclamen que si hi ha una anomalia en el comptador que desconeixen se'ls informi i se solucioni.

A la casa hi viuen dotze persones, sis són menors d'edat i hi ha també un familiar que té problemes respiratoris i necessita estar connectat a una màquina d'oxigen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00