Últimas noticias Hemeroteca

Un mes sense llum

  • Una família de Fogars de la Selva ha denunciat que Endesa els ha deixat sense llum des de fa gairebé un mes. És un família amb sis menors d'edat i una persona que té una malaltia respiratòria que l'obliga a portar una màquina d'oxigen.
  • Endesa diu que els han tallat el subministrament per una irregularitat en el comptador que amagava un frau elèctric. L'afectat, i els seus advocats, ho neguen.

La versió d'Endesa es contradiu amb la de l'afectat i també amb les diverses cartes que la companyia ha enviat a la família durant el darrer mes. "En cap cas se li comunica que l'han deixat sense llum per un frau" apunten els advocats de l'afectat.

El 4 de gener, la companyia va deixar a les fosques (sense llum ni calefacció) aquesta família d'ètnia gitana que fa tretze anys que viuen en aquesta masia aïllada a Fogars de la Selva. "Sense avís previ" operaris de la companyia van tallar el cablejat elèctric i després van retirar els pals de la llum explica l'afectat que s'ha vist obligat a contractar un grup electrogen per tenir electricitat els 28 dies que fa que està sense llum. No s'explica perquè ha passat, diu que sempre ha pagat la factura i sospita que és per discriminació racial:

Ha presentat denunciat als Mossos d'Esquadra i també ha portat el cas a l'Ajuntament de Fogars i a l'Oficina del Consumidor de la Generalitat, sense èxit de moment. La setmana que ve ho denunciarà per la via civil. Tan ell com els seus advocats denuncien "indefensió" i manca d'informació per part d'Endesa, així com, descoordinació entre la comercialitzadora i la distribuïdora.

Fonts d'Endesa consultades per Ràdio Girona justifiquen el tall de llum perquè el client "amagava un frau elèctric" i la infraestructura "no compleix la normativa". Diuen que han comunicat al client que li han tallat el subministrament per aquest motiu i "sap" que si el vol restablir ha de presentar un informe d'un instal·lador elèctric que certifiqui que la instal·lació és adequada.

El client i els seus advocats insisteixen que la companyia no els ha comunicat el frau que defensa i reclamen que si hi ha una anomalia en el comptador que desconeixen se'ls informi i se solucioni.

A la casa hi viuen dotze persones, sis són menors d'edat i hi ha també un familiar que té problemes respiratoris i necessita estar connectat a una màquina d'oxigen.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?