Últimas noticias Hemeroteca

Els Agents Rurals agafen dos furtius amb més de 400 peixos a l'embassament d'Utxesa

Sospiten que les captures es podrien destinar al consum en països de l'est i el centre d'Europa

Els Agents Rurals van enxampar dimecres al pantà d'Utxesa (Segrià) dos pescadors furtius a qui van trobar més de 400 peixos, sobretot carpes i silurs, amb un pes total de 2.000 quilos. Per aconseguir-los havien col·locat més d'un quilòmetre de xarxa dins l'embassament. Es tracta de la major intervenció de peixos en aigües interiors feta pels Agents Rurals. Se sospita que els dos individus interceptats, de nacionalitat romanesa, podrien formar part de bandes organitzades que es dediquen a pescar furtivament grans quantitats de peixos per destinar-lo al consum en països de l'est i el centre d'Europa. Han estat denunciats per pesca il·legal.

L'operatiu es va fer aquest dimecres quan efectius dels Agents Rurals van detectar dues furgonetes amagades a prop del refugi de pesca situat al paratge de la Figuereta, a la Reserva Natural de Fauna Salvatge d'Utxesa (Sarroca de Lleida). Per aquest motiu, es va organitzar un servei de vigilància amb el suport del Cos de Mossos d'Esquadra.

Va ser aleshores quan es van localitzar dos individus amb una barca de rems que es van donar a la fuga per dins el canyissar, tot i que van ser interceptats posteriorment quan es disposaven a abandonar l'indret amb les furgonetes. Durant la localització dels furtius també es va observar que hi havia diverses xarxes dins l'embassament.

Dins les furgonetes es van trobar 120 carpes, 2 lucis, un silur de 80 quilos i uns quants carpins. En total, 140 peixos amb un pes total de 560 quilos. Pel que fa a les xarxes, 10 en total de 120 metres de llargada cada una, s'hi van localitzar 224 carpes, 45 carpins, 2 lucis i 10 silurs; és a dir, 281 peixos amb un pes total de 1.440 quilos. Amb aquesta operació s'han comissat 421 exemplars de peixos, amb un pes total de 2.000 quilos.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?