Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 20 de Enero de 2020

Otras localidades

Protecció de dades recorda que les imatges de videovigilància no poden fer-se públiques

Joan Crespo remarca que les imatges captades només poden ser accessibles per una persona i que si han enregistrat algun delicte s'han de portar a la Policia

()

La proliferació de càmeres de videovigilància tant a nivell de la via pública com a nivell privat genera molts dubtes a la població sobre l'ús que es pot fer de les imatges.

El darrer cas de l'inicident entre un turista i els agents de circulació al Pas de la Casa enregistrat per una càmera de seguretat privada i que es va difondre a través de les xarxa, n'és el darrer exemple.

Des de l'Àgència de protecció de dades, el seu director, Joan Crespo, recorda que les imatges captades per aquest tipus de càmera "només poden ser accessibles per una sola persona i que en tot cas es poden portar a la Policia si es creu que han enregistrat algun delicte".

De fet per a poder instal·lar un sistema de videovigilància a una empresa privada cal declarar el fitxer a l'agència de protecció de dades, també té l'obligació de posar retols informant del sistema i només una persona pot tenir accés a les imatges.

Pel que fa les càmeres de vidoviglància públiques, encara no hi ha cap norma que les reguli un fet que ha denunciat l'agència en reiterades ocasions.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?