Sociedad

Els locals l'oci nocturn desapareixeran del Port Olímpic al 2020

L'Ajuntament ha pactat amb veïns i restauradors la transformació d'aquesta zona que multiplicarà per dos l'espai ciutadà

(Ajuntament de Barcelona)

Barcelona

Els locals d'oci nocturn desapareixeran del Port Olímpic l'any 2020, quan se'ls acaba l'actual concessió. A partir de llavors, el seu espai l'ocuparan negocis i equipaments relacionats amb la nàutica. L'objectiu de la transformació d'aquesta zona és canviar el model actual d'oci obrint-lo molt més a la ciutat i buscant un públic familiar.

Amb la desaparició de l'oci nocturn s'eliminaran les terrasses i els aparcaments que ocupen ara bona part del passeig del Moll de Mestral. Els restaurants sí que es mantindran al Moll de Gregal amb una aposta "per la cuina mediterrània de proximitat i vinculada al mar".

La reforma del Port és també urbanística i doblarà l'espai d'ús públic d'aquesta zona arribant als 48.000 metres quadrats. La part de l'espigó de la Marina, des de l'hotel Arts la torre Mapfre fins el mar, serà totalment per a vianants i s'eliminarà la rampa d'entrada a l'aparcament. Des d'aquest punt es farà un accés més amable al Port per on podran baixar també vehicles en cas necessari.

Una de les actuacions destacades és que s'obrirà un pas que connectarà l'espai de port amb la platja al mateix nivell, sense haver de pujar i baixar com ara. Es calcula que tota la transformació costarà 40 milions d'euros i estarà acabada l'any 2022.

L'alcaldessa, Ada Colau, assegura que al Port Olímpic s'havia de posar ordre perquè s'havien generat problemes de convivència que fa anys que provoquen les queixes dels veïns. I afegeix que han volgut anar més enllà "perquè veiem una oportunitat per potenciar els usos més positius i reconquerir aquesta relació entre la ciutadania i el Port Olímpic". L'alcaldessa ha explicat que el que s'ha presentat avui és un full de ruta per transformar aquesta zona en "un autèntic espai ciutadà dedicat al mar, en un entorn més obert i una aposta clara pels usos nàutics i la divulgació de coneixements relacionats amb el mar" i gestió 100 per cent pública.

Des del gremi de restauradors, Roger Pallarols, ha celebrat que hi hagi un acord ampli per "construir una nova etapa d'èxit". Pallarols demana "que la màquina del Port Olímpic no s'aturi" perquè hi ha moltes famílies que viuen de la restauració i que miren amb preocupació les incògnites del procés.

El president de l'associació de veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, s'ha mostrat esperançat després de molts anys de lluita per intentar acabar amb els problemes que algunes de les activitats del Port han provocat al barri. Giró diu que "és un primer pas, tot està per fer, però estem en el punt en el que hem d'estar per començar a fer-ho".

Els bars acumulen 17 expedients sancionadors

El districte de Sant Martí ha precintat un establiment situat al Moll de Mestral que incomplia de forma reiterada els horaris de tancament i que acumula tres expedients. El local haurà d'estar tancat 6 mesos per una infracció que es considera greu.

Els locals l'oci nocturn desapareixeran del Port Olímpic al 2020

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad