Sociedad

La Generalitat reactiva el projecte d'una estació intermodal al Prat del Llobregat

S'ha licitat la redacció del projecte i les obres no començaran abans del 2020

El Secretari d'Infraestrictures de la Generalitat, Ricard FontACN

Barcelona

La Generalitat ha licitat la redacció del projecte d'una estació intermodal al Prat del Llobregat. Un intercanviador que ha de millorar la connexió actual entre la Línia 9 del metro, les Rodalies, els autobusos i incorporar també els trens d'Alta Velocitat.

En una primera fase es connectaran les estacions ferroviàries existents i es crearà un aparcament en superfície de 370 places. El secretari d'infraestructures, Ricard Font, diu que es tracta de relligar bé tots aquests serveis. Ara, explica Font, tenim una mena d'intercanviador "low cost" perquè per anar d'un mode de transport a l'altre la connexió es fa per superfície. I l'objectiu és "fer una estructura que permeti que la intermodalitat estigui a l'alçada" dels serveis.

En una segona fase, l'aparcament es cobrirà i en aquesta nova superfície se situarà l'estació d'autobusos. Tot plegat costarà 40 milions d'euros i les obres no començaran abans del 2020.

Aquesta estació intermodal va ser dissenyada pel tripartit, però era una obra més ambiciosa que la que es farà ara. Es renuncia a l'edifici singular que es va pensar en aquell moment i el cost passa de 70 milions d'euros a 40. Segons el secretari d'infraestructures serà una estació no tant espectacular, però igual de funcional.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00