Sociedad
SINDICATS

Un mes de vaga general

Els sindicats de funcionaris acorden aturar entre un i tres dies l'activitat del 19 de febrer al 19 de març

Les aturades s'avisaran amb 24 hores d'antelació

La vaga es podria allargar en el temps i deixen en mans del Govern l'establiment de serveis mínims

Vaga de mestres de l'ensenyament andorrà del 2014. / Arxiu Ràdio SER Andorra

Andorra la Vella

La vaga dels sindicats de la Funció Pública ja té data: serà del 19 de febrer al 19 de març. Així ho han anunciat avui els propis representants sindicals.

Aquest matí els sindicats han entrat a Govern un preavís sobre la convocatòria de vaga general indefinida, que tindrà lloc del 19 de febrer al 19 de març, tot i que es podria allargar. El president de la Unió Sindical d'Andorra, Gabriel Ubach, ha explicat que han escollit fer-ho en aquestes dates i no abans per tal de no perjudicar el país i els seus empresaris en un moment en què s'espera un allau de turistes per les festes de Carnaval.

Durant el període d'un mes que durarà la vaga s'aniran fixant les aturades. Algunes setmanes seran d'1 dia, i d'altres podran ser de dos o tres, i s'avisaran amb un mínim de 24 hores d'antel·lació. Ubach ha assenyalat que ara cada sindicat ha de parlar de com participarà a la vaga, tenint en compte que alguns sectors com ara la policia o els bombers no en poden fer, però que la intenció és que les aturades es facin de manera conjunta. Pel que fa als serveis mínims, ha dit que és Govern qui té la potestat d'establir-los.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00