Sociedad
REUS

'Els pares no podrem escollir en quin institut estudien els nostres fills'

Malestar a Reus entre els pares i mares dels alumnes que enguany cursen sisè de primària. Segons asseguren, no podran escollir l'institut en el que els seus fills hauran d'estudiar l'any vinent. La taula mixta que formen l'Ajuntament i la Generalitat planteja una adscripció única, és a dir, que els nens i nenes de cada escola vagin directament a un institut concret.

Diversos alumnes entrant en un institut. Imatge d'arxiu. / Laia Poblado ACN

Reus

Els pares es queixen que no tenen dret a escollir el centre on els xiquets hauran de cursar els estudis de secundària. Fins al punt, que si ara tenen un altre fill estudiant en un altre institut que no és el que els hi pertoca per l'adscripció única, poden tenir els dos joves en centres diferents. Enrique Martín, portaveu dels pares, en declaracions a la Cadena SER, assegura que ‘no pot ser que sempre paguem els mateixos’. Ho diu, perquè assegura que Ajuntament i Generalitat s’espolsen les responsabilitats mútuament.

Afegeix que ‘tenim tot el dret a escollir on volem que estudiïn els nostres fills’. En el seu cas, a més, té un fill estudiant a l’Institut Baix Camp, i ara, un altre dels seus fills, haurà d’anar a estudiar a l’Institut Gaudí. Tot i que ell podrà al·legar i en l'hipotètic cas que allà on vol dur el seu fill hi hagi plaça, se li pot adjudicar. 

Nosaltres defensem l’escola pública, i sembla que amb aquesta mesura es vol afavorir l’escola privada i concertada’, diu Martín. Afegeix que ‘diuen que el boom de natalitat del 2006 obliga a aquesta mesura’, però conclou que ‘després de 12 anys les administracions han tingut prou temps com per abordar les problemàtiques’ que s'hagin pogut derivar d'aquest increment de natalitat.

La versió del consistori

Des de l'Ajuntament de Reus, asseguren a aquesta redacció que la proposta té l'acceptació dels directors de tots els instituts de la ciutat i també del consell municipal d'educació. Expliquen les mateixes fonts que la voluntat es garantir plaça per a tots i cadascún dels alumnes de la ciutat. 

A hores d'ara, una escola té com a referència dos instituts als que els alumnes poden optar assegurant-se plaça, però la situació 'd'overbooking' que podrien patir enguany alguns instituts per culpa de l'increment de natalitat del 2006 podria provocar dificultats. D'aquí que el departament d'ensenyament, que és qui té competències en el marc de l'educació secundària, hagi decidit prendre aquesta mesura. 

Diuen des de l'Ajuntament que això no impedeix als pares d'escollir el centre que vulguin. Però no es garanteix que hi tinguin plaça. Per això, per assegurar-se que tots els alumnes poden continuar els seus estudis en algun centre, s'aplicarà l'adscripció única. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00