Últimas noticias Hemeroteca

Barcelona controlarà amb càmeres els vehicles més contaminants abans de finals d'any

Aquest sistema permetrà detectar i multar els cotxes sense etiqueta ambiental que circulin els dies d'episodi de contaminació per l'espai que queda entre les rondes

Si ara hi hagués un episodi de contaminació ambiental, serien les policies locals les que haurien de comprovar si els vehicles disposen d'etiqueta ambiental de la DGT per circular per la zona que queda entre les rondes. Però a finals d'any això es farà a través d'una xarxa de càmeres instal·lades en diferents punts d'aquest territori.

El vicepresident de l'Àrea Metropolitana, Antoni Poveda, explica que a través d'un conveni amb la DGT i en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona i la resta de municipis implicats estan dissenyant un sistema que permeti llegir les matrícules amb càmeres i automàticament conèixer l'antiguitat del vehicle i si té o no etiqueta ambiental. Poveda explica que la idea és tenir-ho tot a punt "abans de finals d'any" per controlar els cotxes i poder sancionar els que no poden circular per aquesta zona.

La primera prova pilot es farà a bans de l'estiu. I a més de ser una eina per sancionar, les càmeres també proporcionaran informació sobre l'antiguitat del parc mòbil que es mou per aquesta zona de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Ara mateix, els vehicles sense etiqueta ambiental no podrien circular pel territori que queda entre les rondes si es decretés un episodi de contaminació ambiental. Però a partir del 2020 no ho podran fer en cap cas en aquest espai que agafa pràcticament tota Barcelona i una part de Sant Adrià del Besós, L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?