Últimas noticias Hemeroteca

L'Operació Iglú atén a 18 persones

  • Només dos dels 18 atesos han acceptat allotjament en el marc d'aquest dispositiu, engegat per donar un cop de mà als sense sostre durant les nits més fredes.
  • Avui passa a fase d'alerta, per la qual cosa no hi haurà sortida nocturna.

Operació Iglú a Tarragona. /

El fred ha activat les alertes a diferents municipis del Camp de Tarragona per tal d'atendre a les persones sense sostre i oferir-los recursos per tal de passar millor nits gèlides com la d'aquest dijous.

A Tarragona ciutat, 18 persones que dormen habitualment al carrer han estat ateses en el marc de l'Operació Iglú, un dispositiu conjunt format per la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Creu Roja i Protecció Civil. De totes elles, tan sols dues han acceptat traslladar-se a algun lloc a cobert. D’altra banda, deu han dit que sí a ser ajudades amb mantes i begudes calentes, mentre que quatre han desestimat qualsevol tipus d’oferiment.

És relativament habitual en el marc d’operacions d’aquest tipus que els sense sostre rebutgin un cop de mà. La regidora de Serveis Socials, Ana Santos, explica que “no es pot obligar a ningú a anar a cobert si no vol, però hem d’oferir tots els recursos perquè ningú quedi desemparat”.

Canvi d’estadi

Després de les previsions meteorològiques, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit passar de la fase d'emergència a la d'alerta: es facilitarà l'allotjament als sense sostre que ho demanin i es mantindrà també per les dues persones que accepten passar les nits a cobert, però avui ja no hi haurà sortida nocturna.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?