Sociedad

Meritxell Roigé, nova alcaldessa de Tortosa

Ha estat escollida en un ple extraordinari on ha rebut el suport d'una àmplia representació del PDeCAT i on ha ofert una mà estesa a l'oposició. També ha reivindicat el paper de Tortosa com a capital de les Terres de l'Ebre i cruïlla dels Països Catalans i ha agraït la tasca de l'anterior alcalde, Ferran Bel. Als regidors del seu equip els ha recordat que queda feina per fer.

La nova alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en el ple extraordinari on ha estat escollida. / Cedida. Ajuntament Tortosa.

Tortosa

Meritxell Roigé ja és la nova alcaldessa de Tortosa i la primera dona que ocupa aquest càrrec. Ha estat escollida en un ple extraordinari on ha rebut els vots dels regidors del PDeCAT i d'ERC , que formen part de l'equip de govern.

Els portaveus del PSC, Enric Roig, la CUP, Xavier Rodríguex, i el PP, Xavier Dalmau, també s'han presentat com a candidats a l'alcaldia si bé només han rebut els vots dels seus respectius grups. Els regidor del grup majoritari de l'oposició, Movem Tortosa, han optat per votar en blanc.

Llicenciada en Dret i CIències Polítiques, Roigé és una persona de la màxima confiança de l'anterior alcalde, Ferran Bel. La nova alcaldessa té 42 anys i va començar la seva activitat política de molt jove com a militant de les JNC. Ha estat gerent del Consell Comarcal del Baix Ebre, regidora a l'Ajuntament de Tortosa des de 2007 i diputada al Parlament fins la darrera legislatura. 

La nova alcaldessa ha promés el seu càrrec molt emocionada i ha pronunciat un discurs on ha reivindicat el paper de Tortosa com a capital de les Terres de l'Ebre i cruïlla dels Països Catalans. També ha recordat als regidors del seu equip de govern que "queda molta feina per fer " i els ha demanat que siguin "propers a la ciutadania".

Els grups de l'oposició, Movem Tortosa, PSC, Cup i PP han coincidit en demanar a Roigé un "canvi de tarannà". La nova alcaldessa ha "estès una mà a l'oposicio" per treballar de forma conjunta però no ha respost cap de les peticions concretes que ha rebut.

Finalment , Roigé ha tingut unes paraules d'agraïment per l'anterior alcalde, Ferran Bel, i un record per als consellers del govern català cessat i els líders de l'ANC i Omnium que es troben empresonats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00