Últimas noticias Hemeroteca

El Col.legi de Psicòlegs aposta per tenir presència als CAP

Segons dades del Col·legi Oficial de Psicologia, un de cada tres pacients dels Centres d'Atenció Primària tenen alguna patologia relacionada amb la psicologia. D'aquí que consideren necessari que un psicòleg acompanyi els metges i les infermeres de l'Assistència Primària. Una mesura que diuen que serviria per reduir les llistes d'espera als CAPS.

Imatge d'arxiu d'una consulta /

 

"Deslliurar als professionals de l'àmbit físic d'aquelles qüestions que afecten a l'àmbit psicològic". Amb aquesta frase , Jaume Descarrega, el president del Col·legi Oficial de Psicologia a Tarragona, resumeix l'esperit inicial amb el que, de fa uns tres anys cap aquí, aposten perquè s'implanti la figura del psicòleg als Centres d'Atenció Primària (CAP).

Segons dades del col.legi, un de cada tres casos als CAP presenten una patologia relacionada amb el camp de la piscologia i és aquí on aquesta nova figura assumiria les afeccions que puguin tenir a veure amb el seu àmbit.

Jaume Descarrega, President del Col.legi Oficial de Psicología de Catalunya a Tarragona. / Jordi Cartañá

Atacs d'angoixa o depressió són alguns dels exemples dels que se'n podrien fer càrrec directament, el que permetria als metges disposar més temps per atendre als pacients per la tria que es faria en una primera o segona fase de la visita. Això també suposaria, diuen, una reducció de les llistes d'espera.

Aquesta és una mesura que des del Departament de Salut es veu amb bons ulls però des del col.legi de sicòleges reconeixen que s'haurà d'esperar a la creació d'una partida pressupostària permeti el desenvolupament de la figura als Centres d'Atenció Primària. Aquest proper divendres el col·legi organitza unes jornades per tractar el tema.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?