Últimas noticias Hemeroteca

La ràdio al Barri Gaudí de Reus

Amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio hem volgut acostar-nos a una altra efemèride: els 50 anys del naixement del barri Gaudí de Reus. Hem conversat amb la presidenta dels veïns, membres de l’associació de dones i també amb el representant del veïns a Reus.

Imatge promocional del dia de la Ràdio a la Cadena SER /

 

El Barri Gaudí és el resultat de la lluita veïnal durant els 50 anys que té aquest barri tant emblemàtic de Reus. Una part del tot de la història de reus de les últimes cinc dècades en les que de com era a com és les fotografies que en resulten són ben contrastades.

Valentín Rodríguez i Maria del Mar Escoda / Marc Càmara

Amb tot la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri Gaudí, Maria del Mar Escoda destaca que l’esperit originari es manté. El de la unitat i convivència i respecte s’ha mantingut tot i el repte que hi va haver a partir dels anys noranta i fins ara amb la multiplicació de les diferents procedències dels seus habitants. Un desafiament que no ha restat forces als representants del barri per reivindicar-hi millores i també per abordar temes més d’actualitat com l’ocupació il·legal de pisos.

Associació de Dones

Marcela Garcia i Ana Garcia vicepresidenta i presidenta de l'Associació de Dones Blanca Almendro / Marc Càmara

Amb l’Ana i Marcela Garcia, presidenta i vicepresident de l’Associació de Dones Blanca Almendro hem descobert quines eren les reivindicacions veïnals als anys vuitanta i també perquè es va crear aquesta entitat. Amb els anys els fronts a resoldre han canviat però conserven diuen l’actitud de defensar el barri. Una actitud que no detecten en les generacions que han vingut després. La conversa amb ambdues ha sigut del tot il·lustradora i també trufada d’anècdotes que us convidem a escoltar.

Federació d'Associacions de Veïns de Reus

Valentín Rodríguez i Maria del Mar Escoda / Marc Càmara

Pel que fa a Valentín Rodríguez, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, li hem preguntat sobre què serien els barris sense les associacions que les dinamitzen. També li hem demanat que ens expliqués que ens relatés, al seu entendre, quin és l’ADN personal i intransferible d’aquest barri de la ciutat.

I amb l’alcalde de Reus Carles Pellicer hem volgut posar el colofó final per tal que ens donés la seva visió del barri i del paper que juga en el conjunt de la ciutat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?