Sociedad

El soterrament de les vies a l'Hospitalet començarà en 2020

El projecte del ministeri incorpora també el soterrament de la R4 que no estava previst en els plans inicials

Google Street View

Barcelona

Foment s'ha compromès a soterrar 6 quilòmetres de vies a l'Hospitalet de Llobregat i a construir un nou intercanviador a la Torrassa. Les obres podrien començar l'any 2020 i costaran més de 600 milions d'euros. No es la primera vegada que un projecte per eliminar aquestes ferides ferroviàries queda aturat. I per evitar que torni a passar, l'alcaldessa Núria Marín, ha reclamat al ministre la signatura d'un conveni que, més enllà del partit que governi, comprometi al Ministeri, l'Ajuntament i la Generalitat.

La proposta que ha presentat el ministre Íñigo de la Serna contempla el soterrament de la línia de Vilanova (R2) que ja estava previst en el projecte anterior. Però a més, incorpora també el de la línia R4, les vies de Vilafranca. El soterrament començarà a la sortida de l'estació de Sants i s'estendrà fins passat Bellvitge en el cas de R2 i fins l'estació de l'Hospitalet en la R4. El projecte preveu també la construcció d'un nou intercanviador a la Torrassa on confluiran rodalies i les línies 1 i 9 del metro.

L'alcaldessa, Núria Marín, ha celebrat que finalment el ministeri hagi posat una proposta sobre la taula amb calendari i una estimació del pressupost. Assegura que era la gran assignatura pendent a l'Hospitalet i que quan estigui executat "la ciutat serà molt diferent" perquè haurà eliminat una gran barrera i haurà "guanyat espais per viure i conviure".

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha explicat que el projecte permetrà modificar la configuració de les línies de rodalies per incrementar la capacitat dels túnels de Barcelona.

El Ministeri, la Generalitat i l'Ajuntament signaran un conveni en el que es fixaran els compromisos de cada una de les administracions en aquest projecte. A més hi haurà una comissió de seguiment del projecte que es reunirà cada 3 mesos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00