Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 23 de Febrero de 2020

Otras localidades

En estat crític un guia d'Arcalís atrapat per una allau al Baser Negre

El despreniment ha afectat també un membre de l'organització del Freeride World Tour que ha quedat ferit en una cama

Coll del Baser Negre on ha tingut lloc l'allau que ha atrapat un guia de l'estació d'Arcalís aquest migdia mentre inspeccionava la zona on s'ha de disputar el Freeride World Tour. / ()

Un guia de muntanya d'Arcalís es troba en estat crític després de quedar atrapat per una allau a la zona del Baser Negre, fora de les pistes senyalitzades per l'estació.

El guia ha quedat enterrat per l'allau i ha estat localitzat gràcies al sistema RECCO, segons han informat els Bombers. Ha entrat en parada cardiorespiratòries i gràcies a les maniobres de recuperació dels equips d'emergències ha pogut finalment ser traslladat en helicòpter a l'hospital de Meritxell tot i que en estat crític.

El guia anava acompanyat d'un membre de l'organització del campionat Freeride World Tour que s'ha de disputar aquest cap de setmana justament en aquesta zona. Tots dos estaven fent maniobres de reconeixement tot i que el perill d'allau avui es de 4 sobre 5, es a dir molt alt.

El membre de l'organització ha quedat ferit en una cama i ha pogut esquivar l'allau. De fet ha estat l'encarregat de donar l'avís als bombers cap a dos quarts d'1 del migdia.

Fins el lloc dels fets s'han desplaçat dos helicòpters que no han pogut aterrar a causa de la boira. Finalment, a la zona s'hi ha accedit amb els vehicles proporcionats per l'estació d'Arcalís. En total hi han participat dues dotacions del grup de muntanya de la Policia i els Bombers i el SUM.

VallNord avalua ara la continuïtat de la prova.

La zona del Baser Negre està situada fora de les pistes senyalitzades de l'estació d'Arcalís i es freqüentada pels esquiadors de muntanya.

*Aquesta informació està subjecta a futures ampliacions

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?