Sociedad
SUCCESSOS

Mor el guia de muntanya atrapat al migdia en una allau a Arcalís

Es tracta d'un jove resident de 34 anys que realitzava en tasques de reconeixement del Freeride World Tour juntament amb un membre de l'organització que també ha resultat afectat amb lesions en una cama

Coll del Baser Negre on ha tingut lloc l'allau que ha atrapat un guia de l'estació d'Arcalís aquest migdia mentre inspeccionava la zona on s'ha de disputar el Freeride World Tour. / Arxiu Agències

Andorra la Vella

Un guia de muntanya de l'estació d'Arcalís, resident de 34 anys, ha mort finalment a l'hospital de Meritxell després d'ingressar en estat crític a conseqüència de les greus ferides patides en quedar atrapat sota una allau a la zona del Baser Negre mentre realitzava tasques de supervisió per a l'organització del Freeride World Tour que està programada per a aquest cap de setmana.

Una allau l'ha sorprès passades les 12 del migdia mentre anava acompanyat d'un membre de l'organització, un no resident de 32 anys, segons ha informat la Policia, que l'ha pogut esquivar però patint lesions en una cama que no revesteixen de gravetat.

El guia ha quedat enterrat per l'allau i ha estat localitzat gràcies al sistema RECCO, segons han informat els Bombers. Ha entrat en parada cardiorespiratòries i gràcies a les maniobres de recuperació dels equips d'emergències ha pogut finalment ser traslladat en helicòpter a l'hospital de Meritxell tot i que en estat crític.

Más información

A causa de les greus lesions patides ha mort poc després. El seu company ha quedat ingressat al servei d'Urgències segons ha informat l'hospital.

El guia i el membre de l'organització del Freeride estaven fent maniobres de reconeixement tot i que el perill d'allau avui es de 4 sobre 5, es a dir molt alt.

El membre de l'organització, tot resultar ferit en una cama, ha estat l'encarregat de donar l'avís als bombers cap a dos quarts d'1 del migdia.

Fins el lloc dels fets s'han desplaçat dos helicòpters que no han pogut aterrar a causa de la boira. Finalment, a la zona s'hi ha accedit amb els vehicles proporcionats per l'estació d'Arcalís. En total hi han participat dues dotacions del grup de muntanya de la Policia i els Bombers i el SUM.

Des del Freeride World Tour s'ha confirmat l'ajornament de la prova prevista per demà a l'espera de si es pot disputar dissabte.

La zona del Baser Negre està situada fora de les pistes senyalitzades de l'estació d'Arcalís i es freqüentada pels esquiadors de muntanya.

*Aquesta informació està subjecta a futures ampliacions


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00