Lunes, 12 de Abril de 2021

Otras localidades

Atropellat un llop al Baix Empordà

Atropellat un llop a Mont-ras, al Baix Empordà. Ho ha confirmat el Departament d'Agricultura i suposa la primera constància que es té de la seva presència al Baix Empordà des que en va desparèixer a principis del segle XX.

L'atropellament ha estat aquesta setmana i el cadàver d'aquest animal va ser portat al centre de recuperació de fauna de Torreferrussa per fer-li una necròpsia. El departament d'Agircultura ha confirmat que es tracta d'un llop.

Un dels màxims experts en la presència del llop a Catalunya, Josep Maria Massip, -que ja havia pronosticat que el llop acabaria arribant a la Costa Brava- diu que el corredor de les Gavarres enllaça amb el nord i és una via de penetració òptima per als exemplars que venen d’Itàlia i França.

Josep Maria Massip, expert en llops / Són llops solitaris

Segons Massip, fins ara hi havia hagut avisos de particulars no contrastats però aquesta és l’evidència “més clara” de què el llop ha aconseguit arribar fins al Baix Empordà. De tota manera, això no permet dir si n'hi ha més o quants.

La majoria de llops que han estat avistats en diferents parts del territori –sobretot al Pirineu- eren joves solitaris encara que, en el cas del de Mont-ras, diu Massip, es podria tractar d’un element més envellit.

El llop sempre ha tingut partidaris i detractors. Els ramaders temen els seus atacs als ramats. En aquest sentit, la Generalitat estableix ajudes com les que dona pels atacs de l'ós. Entre els partidaris destaquen el seu paper de controlador biològic d'espècies en expansió com el senglar o el cabirol.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?