Últimas noticias Hemeroteca

Les tarragonines s'atreveixen més a denunciar als seus agressors

El 2017 la demarcació de Tarragona ha registrat l'augment més important de l'estat pel que fa al creixement en el nombre de denúncies interposades per violència de gènere. Exactament d'un 62% més respecte el 2016 mentre que al conjunt d'Espanya la mitjana se sitúa en el 17%

El nombre de denúncies per maltractament l'any 2017 s'ha disparat a la demarcació de Tarragona. Això no vol dir que la violència masclista hagi augmentat sinó que cada cop més les dones de casa nostra s'atreveixen a denunciar als seus agressors. I ho fan més que a la resta de Catalunya i de l'estat espanyol. Les denúncies s'han disparat d'un 62% mentre que a Espanya l’augment ha sigut d'un 17%.

Així, doncs, segons les dades del Consell General del Poder Judicial que ha fet públiques aquest dilluns l'Observatori contra la violència domèstica i de gènere, tenim que el 2017 es van recollir 3.352 denúncies al Camp i l’Ebre, davant les 2.067 del 2016. De mitjana, cada dia van arribar nou casos als jutjats de la demarcació. En total, 3.177 dones van interposar una denúncia que la majoria dels casos van presentar elles mateixes a comissaria. D'aquestes denuncies se’n van despendre 2.975 delictes i la majoria corresponien a lesions i maltractaments, però també es recullen dues situacions per homicidi o intent d’homicidi.

I si entrem en el terreny dels judicis per casos de maltractaments, l'any passat van arribar 512 casos als tribunals dels qual la meitat van quedar arxivats de forma provisional. L'altra meitat, que va passar per judici, van acabar amb condemna.

En total, els jutjats tarragonins van processar 341 individus.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?