Sociedad
VAGA GENERAL

Els sindicats qualifiquen d'èxit el primer dia de vaga de funcionaris

El Govern xifra en un 28% el seguiment mentre que Usda i SEP el consideren majoritari

La meitat de les famílies no han portat els nens a l'escola avui

Mig centenar de funcionaris s'han concentrat davant l'edifici administratiu del Govern per protestar contra la reforma de la funció pública en la primera jornada de vaga del sector públic. / Ràdio SER Andorra

Centenars de persones han secundat aquest dijous la vaga de la Funció Pública. Mentre que els sindicats parlen d'èxit, el Govern destaca que només el 29% dels funcionaris hi ha participat.

La jornada de protesta ha començat a dos quarts de nou a la duana, on aproximadament mig miler de funcionaris, s'han aplegat mostrant pancartes i cridant consignes com "Som funcionaris, no terroristes".

Malgrat el pas intermitent de vehicles, l'afectació al trànsit ha estat mínima. El moment més àlgid del dia ha tinguit lloc al migdia a la plaça del consell general. Allí representants sindicals han llegit un manifest. Escoltant-lo, hi havia unes 700 persones que, per uns minuts, han canviat el soroll dels xiulets i les botzines per un silenci només interromput per aplaudiments.

Tant ha estat el xivarri davant la plaça del consell que la pausa de la sessió de control al Govern s'ha hagut d'avançar. Al sortir del edifici parlamentari, a més, alguns consellers generals, especialment els demòcrates, han estat increpats.

Aquest també ha estat el cas del cap de Govern, Antoni Martí, a qui li han dedicat crits com "dimissió", "traïdor" i "fora". La lectura que fan sindicats i Govern del seguiment de la vaga dista molt. El secretari general del sindicat de l'ensenyament públic, el SEP, ha assegurat que la jornada d'avui marca un abans i un després. En canvi, el cap de Govern afirmava que només un 29% del total de personal de l'administració general, 591 persones, s'havia sumat a la vaga. D'aquestes, diu, el 79% era personal d'educació.

Martí ha mostrat respecte pels manifestants però ha volgut deixar clar que la llei de la funció pública "ni fa retallades ni obliga al personal a fer més hores", i ha lamentat les "paraules gruixudes" que s'han dit sobre la seva persona i el fet que els manifestants hagin entrat a l'edifici administratiu del Govern. Martí també ha assegurat que properament la llei de la Funció Pública s'entrarà a tràmit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00