Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 19 de Enero de 2020

Otras localidades

El treball fotoperiodístic de Camille Lepage es mostra a la seu d'RTVA

L'exposició organitzada per l'ambaixada francesa recull 40 instantànies de la reportera dels conflictes a Sudan i l'Àfrica Central

La fotoperiodista en una imatge del 2013 /

Les instal·lacions de RTVA acullen fins el 5 d'abril una mostra de 40 fotografies de la fotoperiodista francesa Camille Lepage, morta l'any 2014 durant el conflicte bèl·lic de la República Centreafricana.

L'exposició forma part dels actes que organitza l'ambaixada francesa a Andorra amb motiu de la setmana de la premsa.

Aquesta mostra pretén conscienciar de la importància dels periodistes en la divulgació dels conflictes bèl.lics, especialment els més silenciats com els que arrassen l'Àfrica.

Per altra banda, l'ambaixadora francesa, Jocelyne Caballero, ha volgut destacar la tasca de França a l'ONU en la defensa i protecció dels periodistes en llocs conflictius.

Les instantànies han estat cedides per la fundació que porta el nom de la reportera francesa i transmeten una gran humanitat malgrat les adversitats.

Entre elles, la darrera fotografia que va penjar a Instagram el mateix dia que va morir tirotejada, el maig del 2014, en una emboscada entre milícies paramilitars a l'Àfrica Central.

Lepage tenia només 26 anys quan va desaparèixer però el seu llegat és molt important. Va treballar pels més prestigiosos mitjans internacionals i va ser premiada amb les més altes distincions com el World Press Photo.

Amb motiu de la inauguració de la mostra, l'Associació de periodistes d'Andorra ha lliurat a l'ambaixadora de França una placa d'homenatge que traslladarà a la família de Lepage.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?