Sociedad

Hi podran ser sense uniforme militar

El jutjat permet a l'Exèrcit tenir estand a l’Expojove de Girona de la setmana que ve però obliga els militars a anar-hi sense uniforme. L'Ajuntament confia que, a la pràctica, això vol dir que no hi aniran perquè sempre han defensat que no hi poden anar sense vestir l'uniforme militar.

Una imatge de l'Expojove de l'any passat. / Imatge: ACN

Girona

La decisió del jutge és una mesura cautelar per l'Expojove d'aquest any, que comença la setmana que ve a la Fira de Girona (de l'11 al 14 d'abril).

També pels certamens dels següents anys fins que hi hagi una sentència definitiva sobre aquest assumpte que Defensa ha portat als tribunals després que l'Ajuntament li prohibís la presència a Expojove els pròxims tres anys perquè, en l'edició passada, hi van participar uniformats, cosa que prohibeix el codi ètic de la Fira.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, reconeix que estan satisfets amb la decisió judicial i confia que l'Exèrcit no demanarà participar a Expojove perquè seria "incoherent ja que sempre han defensat que no poden participar-hi sense uniforme".

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000157990/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Des de Fira de Girona ja han avançat que si l'Exèrcit demana ser a Expojove de la setmana que ve no podran tenir l'estand a l'espai que havien ocupat altres anys (al centre de l'exposició) perquè aquests llocs ja estan adjudicats a altres expositors.

El delegat del govern de l'estat a Catalunya, Enric Millo, veu "positiva" la decisió del jutge, ja que anul·la la prohibició municipal a l'Exèrcit.

Enric Millo, delegat del govern

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000157991/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Millo, la decisió judicial “desautoritza” l’alcaldessa, que havia pres, al seu parer, “una decisió inoportuna i arbitrària".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00