Últimas noticias Hemeroteca

La infermeria vol trencar estereotips

Dels 3.500 col·legiats en el sector de la infermeria a Girona, el 11% són homes, una xifra que es manté estable els últims anys. Ara, infermers i infermeres engeguen una campanya per acabar amb els estereotips i trencar els mites, la majoria de gènere, que afecten la seva professió.

Que depenen del metge, que és només per dones o que porten còfia i faldilla són alguns dels estereotips amb els que vol acabar el Sindicat d'Infermeria que denuncia que la societat té una imatge antiga de la professió i això els perjudica en el tracte amb les persones en el seu dia a dia. També denuncien que les disfresses d'infermeres o cartells de festes universitàries on es sexualitza a l'infermera perjudiquen que la gent respecti la seva feina. David Olivares és el delegat d'Atenció Primària del SATSE a Girona.

El sindicat SATSE ha posat en marxa una 'línia oberta' perquè els professionals del col·lectiu puguin denunciar "imatges sexistes i denigrants" en l'àmbit de la infermeria a través del correu electrònic o de l'aplicació WhatsApp. El col·lectiu vol acabar amb estereotips com els que serveixen per promocionar festes universitàries o disfresses de carnaval. Aquesta és una de les deu mesures que estan impulsant arreu de l'Estat per trencar estereotips coincidint amb el Dia Internacional de la Infermeria. Segons Olivares, "la campanya vol traslladar una imatge real i actual de les infermeres i infermers del nostre país".

Una altra de les accions previstes és una recollida de firmes per demanar la constitució d'un Observatori de la Dona en l'àmbit sanitari que tingui capacitat d'actuar quan es difonguin "imatges i conductes sexistes". Olivares ha lamentat que a vegades aquestes imatges provinguin, precisament, d'esdeveniments promoguts per estudiants d'infermeria i medicina. El sindicat SATSE vol tallar d'arrel l'estereotip de "la infermera sexy". Un tòpic d'una dona amb vestits ajustats, escot pronunciat i faldilla curta que es fa servir com a reclam a videoclips, festes universitàries o també per vendre disfresses de carnaval.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?