Sociedad
CAS BPA

El PS diu que l'adjudicació directa al bufet Badia conté irregularitats

Ha tramès a tots els consellers generals la documentació facilitada per l'AREB sobre aquesta adjudicació tot assegurant que vulnera les lleis de contractació i finances públiques

Dijous es debat al Consell General un crèdit extraordinari de quasi 3 milions d'euros com a avançament de fons de l'AREB a aquest bufet en concepte d'honoraris pel cas BPA

Hora Andorra (15-05-2018)

Hora Andorra (15-05-2018)

43:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/041RD470000000028491/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

El PS assegura que l'adjudicació directa al bufet Badia de quasi tres milions d'euros en honoraris per la defensa de l'AREB en la causa BPA és irregular.

Avui el partit ha tramès a la resta de consellers generals la documentació facilitada per l'AREB en la què s'argumenta la contractació urgent i directa d'aquest bufet així com la demanda d'un avançament de fons al Govern de prop de 3 milions d'euros que l'executiu haurà d'executar per la via d'un crèdit extraordinari.

El PS ja va presentar una esmena a la totalitat a aquest crèdit extraordinari que es vota aquest dijous al Consell. Però ara amb la documentació facilitada per l'AREB, assegura que l'adjudicació vulnera tant la llei de contractació pública com la de finances públiques ja que, al seu entendre, ni hi ha urgència en la contractació del bufet, ni motius suficients perquè sigui per la via directa.

Així ho ha explicat el conseller Pere López a la tertúlia de consellers generals de la SER.

López també dubta del sistema emprat pel bufet per establir els honoraris ja que, si bé hi ha un gran volum de demandes (109) per un valor de més de 2.400 milions d'euros, els dossiers són pràcticament idèntics entre ells, com reconeix en el mateix informe tramès al PS per l'AREB.

El conseller socialdemòcrata creu, a més, que aquests importants honoraris podrien incrementar-se encara més vist que hi haurà moltes demandes que acabin previsiblement en segona instància.

De la seva banda, els consellers de la majoria i de la resta de l'oposició s'han compromès a examinar la documentació tramesa abans del debat de dijous per pronunciar-se al respecte. Almenys així ho han manifestat els parlamentaris Meritxell Palmitjavila, de DA, i Josep Majoral, d'UL.

Judith Pallarès, de Liberals d'Andorra, sense entrar en detalls sobre la qüestió dels honoraris, sí ha manifestat la seva preocupació per la manca de transparència de determinats organismes públics com l'INAF, la UIFAND, l'AREB o Andorra Turisme.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00