Sociedad

GIRA Mujeres. Un pas més cap a l’empoderament de la dona

El projecte ‘GIRA Mujeres’ de Coca-Cola té l'objectiu de millorar l’ocupabilitat i fomentar el talent emprenedor de les dones

GIRA Mujeres. Un pas més cap a l’empoderament de la dona

GIRA Mujeres. Un pas més cap a l’empoderament de la dona

Barcelona

 Són molts els motius que ens empenyen a emprendre avui dia, però també són molts els motius que ens frenen. La majoria de les vegades, la falta d'accés al finançament, la falta de contactes o d'experiència empresarial, són les principals raons que impedeixen que seguim els nostres somnis. En altres casos, l'edat, la situació laboral o la falta de confiança són els culpables de no desenvolupar les nostres idees professionals.

A dia d'avui, malgrat la tendència en alça que suposa emprendre, les dones estan molt menys presents en l’emprenedoria. Tot i així, les espanyoles s'animen cada vegada més a engegar les seves pròpies iniciatives empresarials. Parlem amb la Lidia i amb la Georgina, elles saben bé les dificultats que comporta llançar-se a l'aventura de caminar per compta pròpia. Però contra tot pronòstic, ho han fet. La Lidia Camps, després d'anys dedicats a la família i a petits negocis, ha decidit emprendre en el món de la cuina i el càtering. La Georgina Matamoros, és una jove emprenedora de Tarragona que fa un any va decidir crear la seva pròpia empresa de màrqueting i estudis de mercat.

Són dos exemples de dones, d'entre moltes, que s'han beneficiat del programa 'GIRA Mujeres' de Coca-Cola aquest any 2018. Una xarxa de suport a la emprenedoria femenina que compta amb el suport de Dona Activa i que arriba per primera vegada a Catalunya amb l'objectiu d'incrementar la capacitació per a l'ocupació i fomentar el caràcter emprenedor de les dones. Aquesta iniciativa, que celebra la seva segona edició, s'emmarca dins del projecte 5by20, amb el qual Coca-Cola Foundation vol aconseguir el compromís empoderar personal i professional a 5 milions de dones abans de 2020. 

Durant la primera edició de la "GIRA Mujeres" que es va celebrar en diferents punts del país, van participar 4.643 dones, de les quals el 80 per cent es trobava en situació d’atur i el 17 per cent eren empresàries. En aquesta segona edició el projecte va dirigit a dones d'entre 23 i 60 anys, i estarà obert a la participació tant de dones amb una idea de negoci, com a dones ja empresàries.

GIRA Mujeres millora la ocupabilitat i fomenta el talent de les dones a través d'un viatge cap a l’emprenedoria que consta de tres fases: una primera en la qual experts i mentors imparteixen sessions teòriques per facilitar les bases dels projectes de les dones participants; una segona de formació online per desenvolupar la idea de negoci; i finalment, els millors projectes emergents són seleccionats per rebre sis mesos més de mentoria i un capital de suport per valor de 3.000 euros.

“Amb GIRA Mujeres volem que les dones siguin conscients de les seves possibilitats i que potenciïn la seva confiança. Per desenvolupar un projecte propi és essencial creure en una mateixa però també tenir formació específica i des de Coca-Cola volem oferir-los el nostre suport per emprendre aquest procés”, destaca Ana Callol, directora de Responsabilitat Corporativa de Coca-Cola European Partners Iberia.

Per altre part, Montserrat Ramon, presidenta de Dona Activa, afegeix; “aquest projecte representa una oportunitat de qualitat per recolzar les dones de totes les edats i àmbits en el seu creixement i apoderament personal i professional”.

L’empoderament de les dones empodera a tota la societat. Creure en les capacitats femenines i reforçar el lideratge de la dona són les bases perquè cada vegada hi hagi més empreses en femení. GIRA Mujeres creu en aquestes capacitats femenines i espera continuar empoderant a les dones al llarg de tota la geografia mundial. Elles ho han aconseguit. Vols intentar-ho?

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00