Sociedad
TRIBUNALS

Joan Besolí no reconeix l'autoritat del tribunal espanyol i es nega a declarar

Va tornar a reclamar la seva llibertat sobre la qual l'Audiència Nacional haurà de prendre una decisió en un termini màxim d'un mes

Arxiu

Andorra la Vella

L'exconseller de finances lauredià i empresari Joan Besolí no reconeix l'autoritat del tribunal espanyol i es nega a declarar davant la jutge instructora del cas a l'Audiència Nacional sobre el cas de les comissions il·legals pels drets televisius de la selecció brasilera de futbol que el manté empresonat des de fa un any juntament amb l'expresident del Barça, Sandro Rosell.

Besolí, segons fonts de la seva defensa, va manifestar ahir davant la instructora que en ser andorrà i tractar-se d'operacions bancàries realitzades a Andorra sobre les quals ja hi ha una instrucció oberta al nostre país, Espanya no en té la jurisdicció i per aquesta raó es va negar a declarar ahir.

A raó d'aquestes circumstàncies, Besolí va tornar a reclamar la seva llibertat, de viva veu, sobre la qual l'Audiència Nacional haurà de prendre una decisió en un termini màxim d'un mes.

Ja és el segon cop que Joan Besolí no declara per aquest cas. Anteriorment ho va rebutjar a la instructora d'Andorra en la comissió rogatòria que es va desplaçar a Soto de Real el maig de l'any passat quan va ser empresonat. En aquella ocasió no ho va fer perquè va creure que no tenia garantit el dret al seva defensa.

La instrucció del cas Rosell i Besolí s'està demorant en haver-se demanat diverses comissions rogatòries, algunes de les quals sense resposta, com les que s'han tramès al Brasil.

La defensa no creu que la instrucció estigui ja en la fase final, tot i confiar que es tanqui el més aviat possible per tal d'iniciar-se el judici i plantejar qüestions processals per arxivar la causa en considerar que ni Rosell ni Besolí van cometre cap delicte de blanqueig de capitals. I és que continuen insistint que les operacions del que se'ls acusa estaven bancaritzades i per tant eren perfectament legals i sobre les quals la Confederació de futbol del Brasil no ha reclamat mai cap perjudici.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00