Sociedad

Agricultura prohibeix caçar guineus en aquells indrets de Lleida, com el Segrià, amb alta densitat de conills

Una setantena de batudes han permés abatre uns 3.600 conills des del febrer

Ferran de Noguera i Llorenç Ricou, avui dimarts, en la Comissió tècnica de seguiment, del Pla pilot de prevenció i mitigació de danys produïts pel conill a la comarcal del Segrià / MERCÈ MARCH (RÀDIO LLEIDA)

Lleida

El departament d'Agricultura prohibeix caçar guineus en aquells indrets de la plana de Lleida, com el Segrià, amb alta densitat de conills, al ser un dels pocs depredadors que hi ha per combatre la proliferació d'aquests animals que causen danys als conreus. Les batudes que fan els Agents Rurals des del febrer, han aconseguit rebaixar el cens de conills, però encara no són suficients.

CRÒNICA. Agricultura prohibeix caçar guineus en aquells indrets de la plana de Lleida, com el Segrià, amb alta densitat de conills,

05:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000202498/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De batudes se'n fan un parell a la setmana, 66 se'n duen des del febrer quan va iniciar un pla pilot al Segrià per combatre'n el seu creixement. S'han caçat 3.600 conills i s'ha rebaixat la densitat dels 166 per kilòmetre quadrat, als 147. Però encara es insuficient, Ara a més es prohibeix caçar als seus depredadors, com la guineu. Ferran de Noguera, cap del departament d'Agricultura a Lleida.

L'alta densitat de conills està provocant danys a cereals i fruiters, sobretot a comarques del Segrià, on es desplega aquest pla pilot i també a l'Urgell, Pla d'Urgell i la Segarra.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad