Sociedad
POLÍTICA

L'embrió del partit conservador es presenta sota el nom de Virtus Unita

Neix com a grup d'opinió liderat pels excònsols Josep Duró i Albert Font amb el manteniment del coprincipat i un acostament a la Unió Europea pausat com a eixos essencials

Els impulsors del grup d'opinió política Virtus Unita, Josep Duró (e), Albert Font (c) i Josep Anton Lòpez (d). / Albert Sanjuan Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

Es presenta el grup d'opinió Virtus Unita amb amb un ideari conservador amb el manteniment del coprincipat i un acostament a la Unió Europea pausat.

Està format per una vintena de persones que compta amb ex membres del desaparegut CDA i que van ajudar a la creació de Demòcrates per Andorra. Les cares visibles són els ex polítics Josep Duró, Albert Font i Josep Anton Lópèz.

L'objectiu del grup per exposar les seves idees sobre qüestions que afecten al nostre país i veure com aquests pensaments els poden recollir els partits polítics en els seus programes electorals. L'ideari es basa en nou punts, la majoria conservadors com la preservació del coprincipat, així com evitar les dilucions jurídiques del concepte nacionalitat. En aquest sentit, un dels membres, Albert Font, demana ser curós a l'hora de lesiglar sobre "temes sensibles", en clara al·lusió a la qüestió de la despenalització de l'avortament. Així, creu que "no s'ha de posar en perill la dualitat del coprincipat" per afegir que "aquí no es tracta ni d'atacar ni de defensar cap copríncep ja que és del desequilibri dels dos que se sustenta la realitat i la identitat política d'Andorra".

Un dels impulsors de Virtus Unita explica perquè cal defensar el coprincipat

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1528208770_180755/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

També reclamen un model de país coherent en què s'estableixi una visibilitat, una constància i seguretat jurídica per captar inversors. Sobre això creuen que només una bona salut econòmica pot garantir un benestar social. Un altre dels temes importants, que tracten és l'acord d'associació la Unió Europea. Josep Duró, ha alertat que "no s'ha de dir sí a tot sense rebre res a canvi".

Demanen lluitar per evitar les eventuals corrupcions i consideren que els lligams entre el poder polític i judicial s'han de revisats per permetre una total independència. Insisteixen en estudiar si un aeroport seria viable o no a Andorra per tal de millorar les comunicacions.

Finalment, Duró no ha descartat en un futur presentar-se a les eleccions, tenint en compte que ara veuen molta crispació política i creu que cal tornar la il·lusió a les persones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00