Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 19 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Interior canvia quatre directors generals i recupera noms de l'etapa Puig

Manel Pardo estarà al capdavant dels Bombers, Andreu Martínez a Mossos i envien Joan Delort de Protecció Civil al 112

El conseller d'Interior, Miquel Buch, pren possessió del càrrec davant de Quim Torra / ()

La decisió ja s'ha pres i es farà efectiva al Consell Executiu aquest dijous. Un dels grans relleus és el deJoan Delort que deixarà la direcció general de Protecció Civil, que havia potenciat molt, per passar a dirigir el 112, un càrrec menor. Delort, que ha ocupat múltiples posicions a l'organigrama d'Interior des del darrer Govern Pujol, li han comunicat també que podrien prescindir dels seus serveis en els propers mesos. Igual sort correrà la directora de Serveis Generals, Raquel Sistaré, que no continuarà.

Protecció Civil passa a mans d'Isabel Ferrer, que va ser cap del departament d'urgències i emergències socials de l'Ajuntament de Barcelona i actualment diputada de JxC.

El nou conseller d'Interior prescindeix de la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech i serà substituïda per l'actual director dels Bombers, Juli Gendrau. Al capdavant dels Bombers de la Generalitat hi haurà un altre històric de la conselleria, Manel Pardo, actualment director dels Bombers de BCN i que ja va ser director de Protecció Civil a l'etapa de Felip Puig. I els Mossos seran comandats políticament per Andreu Martínez, un altre exdirector de l'etapa Puig. A Mossos no serà tècnicament un canvi perquè la plaça estava vacant des que el govern espanyol va cessar Pere Soler Campins amb l'aplicació del 155. Soler està processat per sedició i organització criminal per la jutge Lamela.

Al capdavant de l'Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès hi haurà Montse Royes, que va ser primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Matadepera.

L'únic alt càrrec que continuarà al mateix lloc serà Jordi Jardí, nomenat l'any 2015 director general d'Administració de Seguretat.

Tots els afectats ja coneixen la decisió: els hi van comunicar aquest dilluns en una reunió amb el nou Conseller d'Interior.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?