Sociedad

Els menors immigrants tornen a dormir a la Ciutat de la Justícia

Una desena de menors immigrants dormen a la sala d'espera de la Fiscalia de Menors, per falta d'espai als centres tutelats de la Generalitat. La fiscalia de menors està elaborant un informe perquè la jutge degana de Barcelona "prengui mesures".

Una desena de menors han passat la nit a la sala d'espera de la fiscalia de menors / Elisenda Colell (Cadena SER)

Es tornen a repetir les imatges de la tardor, on joves immigrants eren obligats a dormir en matalassos a la sala d'espera de la Fiscalia de Menors de la Ciutat de la Justicia. Segons la Fiscalia de Menors, fa dues nits que al voltant d'una desena de joves nouvingts han fet nit a la seva sala d'espera. En canvi, fonts del departament d'Afers Socials ho rebaixen a una nit, "la d'ahir va ser la primera", asseguren fonts de la Generalitat. En qualsevol cas, el problema es repeteix: el govern català no té prou places per oferir als centers de menors, que és on, per llei, aquests nens han d'estar allotjats. L'únic que ha canviat és que ja no els retenen a les garjoles. De fet els nois, per no angoixar-se, tenen permès sortir de l'edifici durant algunes estones.

Fa mig any, la jutge degana de Barcelona, Mercè Caso, va ordenar que cap jove dormís en aquell espai. La prohibició no s'ha complert, tot i que és pràcticament impossible adormir-se en aquest lloc. Han de passar tota la nit amb les llums enceses i com que els estaments de la justícia no els volen allà, els mossos i els educadors de l'espai no els poden donar ni mantes, ni matalassos. De fet, segons ha pogut comprovar aquesta redacció, la nit del dimecres 13 de juny han acabat estirats al banc de la sala d'espera, o directament, al terra. A més, les persianes de l'espai estan tancades, una situació que no es donava l'any passat, i que fa mes difícil poder explicar què passa a dins.

La jutge degana de la Ciutat de la Justícia, Mercè Caso, té coneixement de la situació des de dimecres 13 de juny a la tarda. La Fiscalia està elaborant un informe amb totes les incidències. Caso està a l'espera de rebre-ho per estudiar quina és "l'acció més ràpida i efectiva per solucionar el problema, protegint sempre als menors", segons informen fonts oficials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Crisi Migratòria

L'arribada de nens immigrants sense cap adult que els acompanyi no para de créixer a Catalunya. En el que portem d'any hi ha hagut un repunt del 80%. Gairebé s'ha duplicat, i segons ha pogut saber aquesta redacció, aquestra setmana està sent especialment intensa. Els experts alerten que aquest estiu l'allau de menors pot ser més elevada, per l'efecte crida dels que ja són aquí. El gruix d'arribades s'espera a partir de demà, que és quan acaba el Ramadà. La Generalitat parla obertament d'una nova "crisi migratòria".

En aquests moments el govern català està elaborant un "esborrany" amb les mesures previstes per proveïr allotjament per tots els menors migants. Ho va dir ahir el conseller Chakir El Homrani, que no va voler detallar quants diners tenien previstos ni tampoc cap mesura concreta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00