Sociedad

Barcelona demana coordinació pels immigrants que vénen d'Andalusia

En les últimes dues setmanes més de 200 immigrants procedents del sud d’Andalusia que han creuat l'estret en pastera han arribat a Barcelona. L'ajuntament denuncia que ningú els avisa d'aquestes arribades, i que el col·lapse al sud és tan gran que ni tan sols se'ls hi fa una atenció mèdica en condicions

Alguns dels 87 immigrants rescatats de dues pasteres el dia 21 a prop de Motril (Granada) / Miguel_Paquet EFE

Barcelona

Aquesta setmana obriran un nou dispositiu de 90 places destinat a fer cribratge per aquestes persones i atendre'ls per evitar que es quedin al carrer. Només una trentena van arribar entre dissabte i diumenge, molts d'ells amb sarna.

Más información

La majoria són nois de l’Àfrica occidental, de països francòfons,  però comencen a detectar dones, algunes embarassades i persones de països anglòfons. Des de la setmana passada el consistori ha obert 240 places en 3 equipaments d'emergències socials perquè no tenien altres llocs on ubicar-los.

El coordinador de Barcelona Ciutat refugi, Ignasi Calbó, lamenta a Ser Catalunya que l'atenció que els hi estan donant aquí és la que s'hauria de fer quan se'ls atén a les costes andaluses.

Ignasi Calbó, de Barcelona Ciutat Refugi: "Fem el que s'hauria de fer a Andalusia"

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001366511/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Molts d'ells podrien demanar asil a Espanya, perquè fugen de països en guerra. De moment, però, cap ho ha fet. Segons Calbó prefereixen fer el tràmit a França o Alemanya. De fet, a Barcelona busquen hidratar-se, descansar, tractament mèdic i wifi. Perquè els familiars del seu país d'orígen sàpiguen que han sobreviscut, i alhora contactar amb les persones amb qui han contactat a frança o el nord d'europa. Com a màxim, s'estan tres dies a Barcelona, diu Calbó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00