Repinten el mural independentista gegant de Bellpuig

En principi, el CDR vol recuperar el seu estat inicial

Seqüència de les imatges. Com era el mural del CDR de Bellpuig. L'estat en què va aparèixer dimecres. La repintada a posterior, el mateix dimecres, pel CDR. /

El mural independentista més gran de Lleida, d'uns 500 metres quadrats i ubicat a Bellpuig, a l'Urgell, va aparèixer dimecres repintat amb la bandera espanyola, i tapant el lema sobiranista "Fem República" gravat sobre fons groc, que lluïa el mural original. Hores després, simpatitzants del CDR eliminaven les dues ratlles vermelles, i ara decidiran si tornen a posar les mateixes paraules.

El mural independentista, al damunt d'un turonet, en unes tanques publicitàries en desús, de mides gegants, a peu de l'antiga N-2 i visible des de l'autovia A-2, l'havia dibuixat el CDR de Bellpuig i comptava amb el permís municipal. Escolta l’alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch

SALVADOR BONJOCH, alcalde de Bellpuig. El mural independentista de Bellpuig / RÀDIO LLEIDA

Ara, l'objectiu es poder-lo pintar novament per què recuperi el seu estat inicial, segons han explicat des del CDR, i podrien fer-ho aquest cap de setmana. De moment el que s'ha fet, després de la repintada amb la bandera espanyola, es cobrir amb groc les dues franges vermelles i recuperar l'estrella de l'estelada.

El mural republicà es va pintar durant el cap de setmana del 7 i 8 de juliol. 470 m2 amb unes dimensions de 7 metres d'alçada i 70 llarg. Hi van col.laborar diferents entitats independentistes i persones a títol individual que amb la compra d'un bo d'ajut d'un euro van sufragar el seu cost, uns 1200 euros, entre material de xapa i pintura, elevadors, excavadores..,etc, segons han explicat des del CDR de Bellpuig. Es va trigar més de 12h a pintar-lo.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?