Sociedad

El company de cel·la del sospitós del crim del pantà torna a dir que va acusar el fill

El pres reconeix que va dir a Magentí "o xerres o demà et despertes penjat".

Els habitants del pantà declaren que el dia del crim no van veure ni la parella, ni el seu cotxe i un veí diu que Magentí no pescava a la suposada zona del crim

Mossos i geòlegs inspeccionant la suposada zona del crim el març de 2018 / Paula Brujats

Girona

El pres que compartia cel·la amb el sospitós del doble crim de Susqueda ha ratificat al jutjat que Jordi Magentí li va confessar que el seu fill havia matat els dos joves i que ell l'havia ajudat a desfer-se dels cossos. Tot i això, ha admès que Magentí va fer aquestes declaracions després d'haver-li dit "o xerres o demà et despertes penjat".

El company de cel·la ha tornat a dir que el sospitós li va explicar que el 24 d'agost –el dia del crim-- eren al pantà amb el seu fill per regar la plantació de marihuana que hi tenien. Quan Magentí va marxar a buscar aigua, va sentir trets i crits, i va trobar els dos cadàvers en tornar a la plantació. Aquest cop i davant del jutge, el pres no ha pogut concretar detalls que havia explicat a la policia fa uns mesos com que Magentí li havia reconegut que el fill va disparar als joves per l'esquena o com van traslladar els cadàvers fins a l'aigua.

Els veïns no van veure ni la parella ni el seu cotxe

A part del pres, també han declarat al jutjat tres dels habitants del mas Llomar. Han tornat a dir que el 24 d'agost van sentir tres trets, uns crits i un quart tret, que el so venia de la zona de la Pedrera i han explicat que no és habitual sentir trets a l'agost quan no és temporada de cacera.

També ha declarat l'home que viu a la zona de la Font del Borni, ha dit que no va sentir trets el dia del crim (estava pescant a la zona de la presa), però ha explicat que no era estrany sentir-ne a l’agost ja que altres anys n'havia sentit, possiblement, de caçadors furtius. Aquest veí ha afegit que mai havia vist a Jordi Magentí a la zona de la Rierica, que els investigadors assenyalen com l'escenari del crim i el lloc on l’acusat solia pescar.

Cap dels quatre testimonis va veure a la parella del Maresme, ni el seu Opel Zafira, ni tampoc van veure a Jordi Magentí el 24 d’agost. Els habitants del Llomar sí que han declarat haver vist per la zona un Land Rover blanc com el del sospitós.

També han explicat que no és una zona molt transitada i han dit que no s'havia fet cap 'rave', ni cap festa a el Llomar els dies anteriors al crim.

El jutjat de Santa Coloma de Farners que instrueix el crim de Susqueda encara ha de prendre declaració a una trentena de testimonis i va ordenar una seixantena de diligències més. La causa es va declarar complexa i, per tant, la instrucció es pot allargar durant mesos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00