Miércoles, 16 de Octubre de 2019

Otras localidades

A l'espera del Reglament d'ús d'armes

Un any i mig després de l'assassinat de dos agents rurals a mans d'un caçador, el Cos d'Agents Rurals encara té pendents les defenses extensibles, manilles i l'ús d'armes curtes

Dos agents rurals, equipats amb armilla antibales i una carrabina. 28 de gener de 2017 /

Un any i mig després de l'assassinat de dos agents rurals a Aspa a mans d'un caçador (el 21 de gener del 2017), encara queden pendents compromisos que el govern català va prendre amb el Cos. Des de fa pocs mesos s'ha dotat a tots els agents d'armilles antibales individuals per a les inspeccions de caça, pesca i accés motoritzat, però encara està pendent l'aprovació per part del Govern, del Reglament d'ús d'armes del Cos

PEP CAPDEVILA. President d'Asparc descriu allò que s'ha implementat i allò que queda pendent / RÀDIO LLEIDA

Sense aquest reglament no poden portar defenses extensibles, -les anomenades porres- i molt menys pistoles o revòlvers, que és el que demana bona part del cos, en comptes de les actuals escopetes o carrabines (foto arxiu). I aquest reglament, pendent des del 2003 l'ha d'aprovar el Govern.

Pep Capdevila, president de l'Associació professionals d'Agents Rurals: “la demanda és que en un futur disposem del Reglament d'Armes que encara no s'ha aprovat i que es pugui dotar als agents de les mesures de defensa per poder fer aquestes feines amb total seguretat"

Tots, els més de 400 agents del cos, ja han rebut un curs d'autoprotecció, però només de 4 dies. Formaicó que consideren insuficient.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?