Justícia Juvenil ofereix formació a pares de fills condemnats

Prop de 60 famílies amb fills condemnats per algun delicte ja han rebut aquesta formació per tenir eines per capgirar la situació. Són sessions setmanals on s'explica com establir normes i posar fi al conflicte.

Una sessió del programa Límts de Justícia Juvenil /

Entre 2007 i 2017, 56 famílies de les comarques de Girona han rebut aquesta formació. Són pares de menors d'entre 15 i 17 anys condemnats a complir algun tipus de mesura per haver comès un delicte; la majoria furts o lesions però també es tracten casos de violència familiar.

La majoria de famílies arriben al programa Límits "després de mesos de patiment i d'haver passat sense èxit per psicòlegs i psiquiatres" tal i com explica una mare que vol matenir l'anonimat.

Mare / Eines per ajudar fills condemnats per algun delicte

Els pares fan sessions en grup amb altres famílies per tenir eines per millorar la comunicació amb el seu fill, per aprendre a establir normes de comportament i saber com actuar quan el menor no les compleix.

"La formació ens ha unit més i tirem junts els problemes endavant" explica un altre pare.

Segons Araceli Carretero, de l'equip de Medi Obert de Justícia Juvenil de la Generalitat, "no és fàcil participar a les sessions perquè implica admetre que es té un problema".

Les famílies fan un total de 8 sessions (una per setmana) i a cada trobada afronten un tema concret com els límits, la comunicació o el càstig.

Després i "com a deures" han d'aplicar amb el fill tot el que han après. "No imposem canvis, orientem a les famílies" diu Carretero.

Segons la directora de Justícia Juvenil de la Generalitat, Pilar Heras, l'objectiu del programa Límits és que el fill deixi enrere les conductes delictives i millori la situació familiar.

Pilar Heras, justícia juvenil Girona / Tractament per familiars

No és una atenció a demanda, només la poden rebre els pares de menors condemnats o que tenen mesures cautelars prèvies al judici.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?