Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 06 de Diciembre de 2019

Otras localidades

La batlle veu indicis de prevaricació en la concessió de les ambulàncies

Maria Àngels Moreno cita a declarar a l'octubre com a inculpats l'ex ministra de Salut i l'ex director del SAAS del govern Pintat

()

La batlle Maria Àngels Moreno ha citat a declarar en qualitat d'inculpats l'exministra de Salut, Montserrat Gil, l'ex director del SAAS, Ramon Cereza, l'ex interventor delegat del Govern al SAAS, Joan Blasi, i l'ex interventor general, Josep Maria Altimir, pel cas de la concessió del transport sanitari a dues emrpeses privades d'ambulàncies l'any 2007, amb el Govern Pintat.

Segons avança el Diari d'Andorra i ha confirmat la SER, Moreno considera en l'aute que al contracte que es va signar existeixen indicis de prevaricació.

Segons aquest contracte, que al seu moment el PS ja va denunciar com abusiu, hi havia unes clàusules que asseguraven a les empreses privades els beneficis mentre que les pèrdues les assumia el Govern.

La batlle ha citat a declarar el proper mes d'octubre els exresponsables polítics i tècnics sanitaris d'aquell moment, així com d'altres persones com a testimonis, entre les quals l'ex directora de Salut, Carme Pallarés; l'expresident de la CASS, Francesc Gran; i l'actual directora de la seguretat social, Joaquima Sol.

Per al PS, d'on parteix la querella criminal per les irregularitats detectades al SAAS, aquest aute "no ens estranya" ja que la demanda parteix justament d'aquest contracte d'adjudicació. Així ho ha manifestat a la SER la consellera socialdemòcrata Rosa Gili.

Al seu moment, aquest contracte ja va ser denunciat en seu parlamentària pel PS.

Qui també ha valorat aquesta qüestió és el conseller d'SDP, Víctor Naudi. Per a Naudi és positiu que "finalment s'acabi esbrinant la veritat".

Depenent de com evolucioni la instrucció del cas els fets podrien arribar a ser qualificats com a delicte major de prevaricació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?