Últimas noticias Hemeroteca

Massa pluja pel cereal

La producció de cereals està per sota de la mitjana dels últims tres anys. Les abundants pluges de la primavera feien preveure una bona campanya, però al final ha plogut massa i això ha anat malament pel camp

Una finca de cereal abans de ser recol·lectada / ()

La producció de cereals està per sota de la mitjana dels últims tres anys. Les abundants pluges de la primavera feien preveure una bona companyia, però al final ha plogut massa i això ha anat malament pel camp.

La caiguda a Girona ha sigut pel 8% per l'ordi i del 6% pel blat respecte els últims tres anys, segons dades d'Unió de Pagesos. La collita aquest any ha sigut de 62.000 tones d'ordi i 40.000 de blat. On ha caigut més, és al Pla de l'Estany i al Ripollès, on l'ordi gairebé s'ha reduït a la meitat. L'excés d'aigua ha fet difícil pels pagesos trobar un moment òptim per tractaments fitosanitaris, explica el responsable nacional del sector de Cereals i Herbacis d’Unió de Pagesos, Santi Caudevilla.

Unió de Pagesos considera que les fàbriques de pinso estan frenant el preu en origen. Reclamen que la gent valori i demani productes de proximitat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?