Sociedad

El govern Colau, reprovat per la seva política de seguretat

L'oposició a l'Ajuntament de Barcelona ha reprovat a Colau per la seva política de seguretat i el govern municipal acusa a aquests partits de fer electoralisme

El govern Colau, reprovat per la seva política de seguretat

El president del grup d'ERC-Barcelona, Alfred Bosch, alerta que la ciutat acabarà convertint-se en "narcocapital d'Europa". L'alcaldessa accidental, Laia Ortiz, acusa l'oposició d'aliar-se "contra Barcelona". / ACN

Barcelona

La Comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona ha reprovat la gestió de la seguretat a la capital catalana per part de l'alcaldessa Ada Colau, amb els vots de tots els grups de l'oposició, excepte la CUP, que no ha acudit a la convocatòria. La sessió extraordinària l'han forçat els grups del PDeCAT, Cs, ERC i PSC arran de l'agressió a un turista per part d'un grup de manters, les baralles als carrers del Raval i les protestes dels veïns de la Barceloneta per l'incivisme al barri els últims dies.

El text sotmès a debat i aprovat condemna "el deteriorament que viu Barcelona" i insisteix a demanar a Colau que deixi de ser la responsable de seguretat del consistori. La tinent d'alcaldia, Laia Ortiz, en aquests moments alcaldessa accidental perquè Colau està de vacances, s'ha quedat sola en la defensa de la gestió de la seguretat que fa el govern municipal. Ortiz ha acusat l'oposició d'haver-se aliat "per desgastar el govern, ocupar titulars i no proposar solucions", en el que ha qualificat d'"aliança contra Barcelona" i "un tots contra l'alcaldessa Colau".

En el text aprovat, la Comissió ha instat també la "dimissió expressa de l'alcaldessa com a responsable de seguretat" i el nomenament d'un regidor amb experiència acreditada per a aquesta labor, mentre ha exigit al govern que doni ordres per al compliment de l'ordenança municipal que eviti nous episodis d'incivisme i inseguretat. "Fer complir el Pla de Xoc de lluita contra els narcopisos i fer complir les diferents iniciatives aprovades i acceptades en plens i comissions contra la lluita del top manta" són altres de les reclamacions que recull l'acord aprovat a la comissió.

En el debat, el portaveu del PDeCat a la comissió, Raimond Blasi, ha apuntat que "Ada Colau és incapaç de resoldre problemes, però sí que els genera. No es pot fer de bomber i piròman a la vegada", i ha afegit que "la inseguretat comença a ser la ruïna de Barcelona".

De la seva banda la presidenta del grup municipal de Cs, Carina Mejías, ha subratllat l'absència de l'alcaldessa a la comissió: "ha decidit no venir a donar explicacions ni solucions a aquesta crisi. Això mostra que el seu govern està esgotat, no té idees ni iniciatives". Mejías ha carregat també contra el govern de la Generalitat i el propi Executiu de Pedro Sánchez, perquè "tots dos tenen la responsabilitat de garantir la seguretat als carrers del nostre país".

El president del grup d'ERC, Alfred Bosch, ha assenyalat que "Colau ha abandonat la ciutat a la seva sort" i que "és inadmissible que barris com el Born o la Barceloneta hagin hagut de contractar seguretat privada per lluitar contra l'incivisme, i que veïns de Gràcia hagin de manifestar-se contra els excessos de soroll i els 'botellones' que s'organitzen cada nit".

Per part del PSC, la portaveu Montserrat Ballarín ha criticat que "per segon any consecutiu s'estigui celebrant una comissió extraordinària de presidència i seguretat", i ha destacat que la "Guàrdia Urbana manca d'efectius i d'ordres clares per abordar el descontrol que viu la ciutat".

El president del grup del PP, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que "Barcelona és la capital del delicte i de l'incivisme, l'últim any han augmentat un 20% els delictes a la ciutat", i ha ironitzat a l'hora de dir que "la inseguretat no fa vacances".

El regidor no adscrit Gerard Ardanuy ha destacat que "el govern ha de fer complir la normativa" i ha demanat a Colau que "declari la guerra a les màfies, que són les culpables que hi hagi top manta als carrers de la ciutat".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00