Miércoles, 25 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Pressió als il·legals de la llum al Culubret de Figueres

Endesa estudiarà soterrar la línia elèctrica al barri del Culubret a Figueres, tal i com vol l'Ajuntament, per evitar el frau elèctric provocat pels cultius de marihuana. Des de gener, han desconnectat 135 comptadors il·legals.

Endesa estudiarà soterrar la línia elèctrica al barri del Culubret a Figueres per intentar acabar amb el frau elèctric provocat pels cultius de marihuana. Segons el responsable de la xarxa de mitjana i baixa tensió d'Endesa a Girona, Marcos Lalueza, soterrar la línia complicarà punxar la llum, però pot ser insuficient. Insisteix que només s'acabarà amb els talls de llum si s'acaba definitivament amb el frau.

Segons càlculs de la companyia elèctrica, el barri del Culubret és la zona de les comarques de Girona on més ha augmentat el frau de llum derivat dels cultius de marihuana i s'ha agreujat especialment el mes d'agost.

Des del gener, Endesa ha desconnectat en aquest barri 135 comptadors.

Figueres denunciarà Endesa a Indústria i a Consum

L'ajuntament de Figueres ha anunciat que denunciarà a Endesa davant d'Indústria i de l'Agència Catalana Consum perquè creu que no fa prou per evitar el frau elèctric dels cultius de marihuana.

En poc més d'un mes, els veïns del barri del Culubret han patit 40 talls de llum, alguns de fins a 14 hores i un geriàtric també s'ha quedat sense electricitat.

Endesa, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana fa mesos que fan controls en aquest barri per desconnectar els il·legals, però segons l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, "els tallen la llum al matí i al vespre ja tornen a estar enganxats".

Demana a la companyia elèctrica que prengui mesures com soterrar la línia per acabar amb els talls de llum que han passat de ser puntuals a ser "constants".

Felip també demana més esforços als Mossos d'Esquadra per detectar el frau i als jutges els reclama que permetin més registres a domicilis per acabar amb els cultius de marihuana.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?