Últimas noticias Hemeroteca

Manifestació multitudinària

Un milió de persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert la Diagonal de Barcelona a favor de la república i els presos independentistes

Imatges dels manifestants que han omplert la Diagonal de Barcelona / ACN

Milers de persones s'han concentrat al llarg de l'avinguda Diagonal de Barcelona per participar en la gran "onada sonora" planificada per l'ANC per a aquesta Diada de l'11 de setembre, amb la finalitat de reivindicar la "república catalana", la llibertat dels "presos polítics" i el retorn dels "exiliats".

Segons la Guàrdia Urbana de Barcelona un milió de manifestants s'han aplegat en aquesta concentració. ës la mateixa xifra que es va donar en la Diada de 2017.

Un any més el món sobiranista ha buscat exhibir múscul amb una altra mobilització multitudinària, que en aquesta ocasió ha creuat la ciutat de Barcelona a través d'una Diagonal plena de banderes estelades, llaços grocs i samarretes 'fluor' de color coral patrocinades per l'ANC.

L'acció programada per l'ANC per aquest any ha consistit a generar una gran "onada sonora" al llarg de la Diagonal, comptant amb la sincronització dels assistents a la mobilització.

A les 17.00 hores tocades, seguint les indicacions de l'actor Toni Albà des d'un escenari, els manifestants han guardat tres minuts silenci, tot i que alterat per alguns crits a favor de la independència, i, exactament, a les 17.14 hores s'ha llançat un coet l'esclat del qual ha marcat l'inici de l'acció.

Les persones concentrades en el tram 37, a l'altura del carrer Castillejos, han iniciat aleshores l'"onada sonora", fent sentir la seva veu, una cridòria reivindicativa que anirà avançant progressivament per la Diagonal, fins al Palau de Pedralbes, on aquesta simbòlica "força de la gent" tombarà un mur metafòric, en al·lusió als obstacles que s'han de superar fins arribar a la "independència".

Els parlaments han marcat el final de la manifestació. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha exigit al Govern "rigor, honestedat i determinació" per seguir avançat cap a la república catalana, i ha avisat que la independència no arribarà només amb la mobilització ciutadana. Paluzie també ha criticat que l'executiu català ha comès errors que no han permès concretar la independència, i ha qualificat de vergonya els processos judicials contra els líders sobiranistes que estan a la presó i a l'estranger i ha cridat a la ciutadania a convertir "els judicis de la vergonya en un bumerang cotra l'Estat".

Intervenció de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie / ACN

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?